Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAŽLJIVO ČITAJTE

4 znaka da još nije vrijeme da živite zajedno

Par
Foto: Thinkstock
1/3
04.03.2018.
u 16:26

Dok veza funkcionira i sve je divno i lepršavo, mislite kako je zajednički život logičan idući korak. Jer odlično se slažete. No, ako niste još odradili svoju veliku, duboku svađu, nije vrijeme za zajednički život.

Prošli ste "dug put" od nekoliko izlazaka, trbuh vam je pun leptirića i već se zamišljate kako je vrijeme da započnete zajednički život? Vrijeme leti, a vi ne postajete ništa mlađi. Zvuči kao dobar argument, ali ipak postoji bolji koji govore u korist protiv takve brzoplete odluke. 

Želite učvrstiti vezu

Ljubav je slijepa, a to može značiti da ćemo često previdjeti neke očite znakovi koji govore da nije vrijeme za zajednički život. Lak i ako ste u vezi neko dulje vrijeme, ako je jedan od razloga zašto razmišljate o ovom koraku zajedničkog suživota način da učvrstite temelje vaše veze, na krivom ste putu. Onu privatnost koju imate dok živite odvojeno više nećete imati. Slobodno vrijeme ćete usklađivati sa svojim partnerom ili partnericom, a trebali biste i razmisliti kako ćete se postaviti u situacijama kada nastupe financijski problemi. 

Niste se "pošteno posvađali"

Dok veza funkcionira i sve je divno i lepršavo, mislite kako je zajednički život logičan idući korak. Jer odlično se slažete. No, ako niste još odradili svoju veliku, duboku svađu, nije vrijeme za zajednički život. Kada nastupe problemi, tada je vidljivo kako će i jedna i druga strana reagirati, a ta reakcija može biti neko sasvim novo, vama dosad, nepoznato lice vaše voljene osobe. Otvorite oči i osluškujte kako se odnosi prema drugim osobama iz svoje okoline i života i možete dobiti sliku što i vas može očekivati jednog dana. POnekad su upravo znakovi na koje često zatvaramo oči, oni koje nikak one bismo trebali ignorirati.  

Niste razgovarali o financijama

Problemi s financijama najčešći su uzrok svađa i problema u vezi, ali i razvoda. Ako niste unaprijed razgovarali o ovoj temi moguće biste mogli naići na probleme jednom kada ta tema dođe na redni red. 

Druga strana forsira odluku

Ako je vaš partner ili partnerica "krivac" da se razmišljate o ovoj odluci iako joj osobno i niste baš privreženi, vrijeme je da stanete na loptu. Može biti da je druga strana nesigurna i želi vas "imati pod kontrolom" i na oku, a to svakako nije dobar temelj za sretnu zajedničku budućnost. Na ovaj korak morate oboje biti suglasni bez pritiska i svjesni svih situacija koje takav suživot nosi sa sobom. Ako imalo sumnjate u to jeste li spremni, onda znajte da - niste!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije