Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć iz hladnjaka

Ove 4 voćne maske spas su za osobe koje muči masna koža

žena, ogledalo, koža, smijeh, osmijeh, vedrina, njega,  (1)
Foto: Thinkstock
10.04.2014.
u 16:20

Voće je veoma zdravo, pa se zbog toga preporučuje u svakodnevnoj prehrani, ali i na koži

Masna koža može donijeti mnogo problema. Voće je vrlo zdravo, pa se zbog toga preporučuje u svakodnevnoj prehrani.

Međutim, voće je zdravo i za našu kožu.

1. Banane

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Banane, po mogućnosti one zrele, dobre su za masnu kožu. Zgnječite zrelu bananu, dodajte nekoliko kapi meda i sok od limuna. Nanesite ovu masku od voća na lice i vrat. Neka se osuši. Isperite toplom vodom kako biste dobili svježu kožu bez bubuljica. Također možete dodati nekoliko kapi naranče ili bilo kojeg drugog soka od agruma. Agrumi sadrže kiseline koje izvlače ulje iz lojnih žlijezda.

2. Jagode

Foto: screenshot/facebook

Bobice poput borovnice i jagoda odlične su za liječenje masne kože. Zgnječite jagode i pomiješajte ih sa sokom limete. Nanesite ovu domaću masku na masnu kožu lica. Ostavite 20 minuta i isperite toplom vodom. Osim što pomažu koži, jagode imaju antiaging svojstva pa zatežu kožu i sprečavaju nastanak bora.

3. Naranče

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Naranča je bogata vitaminom C. Ovaj vitamin bori se protiv starenja, poboljšava teksturu kože, uklanja preplanuli ten i djeluje tako da vam koža postaje ljepša. Naranče također odmašćuju kožu, smanjuju crvenilo i odumrle stanice. Možete masirati lice sokom od naranče ili ga dodati za izradu maske za lice.

Ako koristite sušene kore naranče, pomiješajte prah sa sokom od limuna i medom kako bi pripremili domaću masku za lice.

4. Limun

Foto: screenshot/facebook

Većina maski za lice izrađene su od limuna kao temeljnog sastojka. Limunov sok čisti kožu, uklanja mrtve stanice kože, bijeli kožu i smanjuje izlučivanje ulja. Pomiješajte sok od limuna i med. Nanesite ovu domaću masku na lice da biste se osloboditi masnoće na koži.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije