Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEME BLAGDANA

10 tehno darova kojima možete obradovati voljene za Božić

Sony SmartWatch2 SW2
Foto: Sony
1/3
22.12.2014.
u 09:08

Izabrali smo nekoliko zabavnih i korisnih uređaja

Za koju god prigodu i osobu kupovali darove, s gadgetima teško možete pogriješiti.

Izabrali smo nekoliko zabavnih, ali i korisnih uređaja koji će zasigurno razveseliti vaše najdraže.

1. Sony SmartWatch2 SW2

Danas su u modi nosivi gadgeti, a to se između ostalog odnosi i na pametne satove. Sony SmartWatch2 SW2 kompatibilan je sa svim mobilnim uređajima i tabletima koji koriste operativni sustav Android 4.0 ili noviji. Ima LCD ekran od 1,6 inča, vodootporan je po standardu IP57, a baterija mu uz normalno korištenje traje 3 do 4 dana. Na stranicama Adria Computersa cijena mu je 1094,36 kuna.

2. SanDisk Sansa Clip+

Ovaj MP3 player je zanimljiv jer nudi dosta prostora (postoje verzije od 2, 4, i 8 GB, a memoriju je moguće proširiti i karticama do 32 GB) te podržava i kvalitetnije audio-formate poput FLAC-a, i to po vrlo pristupačnoj cijeni. Mala veličina i kopča na stražnjoj strani koja omogućuje pričvršćivanje na npr. rub trenirke (otuda i naziv Clip) čine ovaj uređaj odličnim i za sportske aktivnosti. Cijena na Amazonu za verziju od 8 GB je 43,99 dolara.

3. Samsung Galaxy Tab 3 T310

Ako mislite da su tabletna računala skupa novotarija koja vam zapravo ne treba, razmislite ponovno. Tableti mogu biti itekako korisni za mnogo različitih funkcija, mogu vam čak i (djelomično) zamijeniti ponekad nepraktične laptope, a danas možete naći dobre modele po vrlo primamljivim cijenama. Jedan od zanimljivijih uređaja je Samsung Galaxy Tab 3 T310 s 8-inčnim ekranom, procesorom od 1,5 GHz i 16 GB memorije, koji se na stranicama Se-Marka nudi za 1099 kuna.

4. Tipkovnica za tablet

Ako vaša voljena osoba već ima tablet, obradujte je tipkovnicom. Ovaj korisni dodatak uvelike će povećati iskoristivost tableta, s kojim se povezuje bežičnim putem. Postoji veliki izbor modela, od ultrajeftinih pa do onih koji stoje nekoliko stotina dolara. Logitech za 69,99 dolara nudi tipkovnicu dobre kvalitete za tablete s Androidom ili Windowsom 8, a zanimljivo rješenje je futrola koja također služi kao stalak za tablet.

5. Seagate Backup Plus Slim

Eksterni hard diskovi najbolje su rješenje za sve kojima je dosta prženja CD-a, a USB-stickovi su im jednostavno premali. Seagate Backup Plus Slim jedan je od najboljih i najjeftinijih eksternih diskova po izboru stranice PC Mag iz kolovoza ove godine. Tanak je, ali velike memorije - 2 terabajta trebalo bi biti više nego dovoljno za većinu korisnika. Cijena se kreće oko 150 dolara.

Foto: NomadKey

6. NomadKey

Koliko vam se puta dogodilo da vam je baterija na iPhoneu prazna, a uz sebe nemate kabel za spajanje s računalom jer vam ga se ne da nositi uokolo? NomadKey obavlja istu stvar kao i kabel, ali je mnogo manji i možete ga nositi kao privjesak za ključeve. Cijena je 29 dolara.

7. Smarter iKettle

Ovo pametno kuhalo možete kontrolirati putem mobilnog uređaja pomoću Wi-Fi-ja, što vam između ostalog omogućuje da si izdaleka skuhate čaj kako bi bio gotov na vrijeme. I bez povezivosti s Wi-Fi-jem riječ je o praktičnom i oku ugodnom kuhalu koje je jako jednostavno za čišćenje. Cijena iznosi 99 funti.

8. PlayStation 4

PlayStation je nakon svih ovih godina na tržištu i dalje jedna od najpopularnijih igraćih konzola. Aktualna, četvrta generacija neće razočarati nikoga, od onih koji povremeno igraju igre pa do okorjelih gamera. Cijena na Mondo.hr-u iznosi 3.299 kuna.

9. Korg Volca Beats

Za kreativce koji osim tehnologije vole i glazbu odlično je rješenje Korg Volca Beats. Ova analogno-digitalna ritam-mašina zanimljivog zvuka, neodoljivog dizajna i intuitivnog korisničkog sučelja svakom će glazboljupcu pružiti sate i sate odlične zabave. Cijena za gotovinu u AudioProu iznosi 1056 kuna.

10. Panasonic RP-HTX7

A ako za ljubitelje glazbe tražite nešto što je ipak malo jeftinije, pokušajte sa slušalicama. Zanimljiv izbor su Panasonic RP-HTX7 koje se posebno ističu osebujnim retro stilom. Na eBayu se mogu naći već za 24,99 funti + shipping.

>> 10 cool i korisnih gadgeta za poklone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije