Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

10 razloga zašto odabrati moderni parket kao podnu oblogu

Mopar parketi
Foto: Marko Mihaljević
1/9
01.03.2021.
u 06:45

Krećete li u gradnju, uređenje ili preuređenje prostora, odabir podne obloge bitno je pitanje, jer će ona znatno utjecati na udobnost boravka u tome prostoru. Stoga ne čudi kako su danas drvene podne obloge – parketi, najčešći odabir.

Iako se ljudi ponekad dvoume oko kupovine tzv. gotovih parketa, njegove su prednosti nedvojbene. Donosimo vam neke od razloga zašto odabrati baš takav pod.

1. Drvo je prirodni materijal, iz održivih i obnovljivih izvora
Korištenjem drva kao podne obloge, donosite prirodu u vaš interijer. Upravo je to misija tvrtke Monolitinvest, hrvatskog proizvođača visokokvalitetnih gotovih parketa pod brendom naziva Mopar.

2. Drveni podovi su topli na dodir
Za razliku od većine drugih vrsta podova, drveni podovi su ugodni i topli na dodir. Osim toga, prostoru daju prirodniji ugođaj, bezvremenski šarm, osjećaj topline i luksuza – osjećaj pravog doma. 

Mopar Trend kolekcija Intuition
Foto: Sanja Bistričić

3. Zdravi odabir
Oni su zdravi odabir osobito za osobe sa alergijama – jer pomažu kod održavanja idealne mikroklime prostora, a na svojoj površini ne zadržavaju alergene.

4. Drveni pod je najlakše očistiti
Njegovo čišćenje zahtjeva korištenje daleko manje kemikalija nego za druge vrste podova. Održavanje parketa bazira se na dva osnovna pravila – što manje vode i vlage, te uporaba specijaliziranih sredstava za čišćenje. Imajući to na umu, održavanje parketa je uistinu lako, posebno uz kolekciju sredstava za čišćenje i održavanje lakiranih i uljenih drvenih podova iz ponude za Mopar parkete.

5. Manji trošak
Gotovi parket u konačnici košta manje od masivnog parketa istih dimenzija, jer ga nije potrebno površinski obrađivati nakon polaganja. Time se znatno skraćuje vrijeme od polaganja do korištenja, te možete zaboraviti na prašinu i neugodne mirise kemikalija u svom domu.

Mopar Shape kolekcija
Foto: Arhiva Mopar

6. Bolja dimenzijska stabilnost
Gotovi parket ima veću dimenzijsku stabilnost u odnosu na relativnu vlagu i temperaturu zraka, nego ostale vrste drvenih podova. To znači da će manje bubriti u vlažnijim uvjetima u proljeće i ljeti, te se manje utezati zimi kad je zrak u prostorijama dosta suh.

7. Velik izbor dimenzija i oblika
Klasične pravokutne oblike parketa, danas nadopunjuju i neki drugi geometrijski oblici. Ukoliko se odlučite za to da se parket ne „stopi“ s interijerom, već ga želite istaknuti, svom domu ćete podariti bogatstvo karaktera i karizme. Mopar parketi nude široku paletu oblika, boja i uzoraka, što vama ostavlja mogućnost da stvorite svoj jedinstveni izgled poda.

8. Velik izbor površinskih obrada
Osnovne površinske obrade drvenih podova su lakirane ili uljene, što je prilično jednostavan odabir, no tu priča tek počinje. Gotovi dvoslojni parketi nude se u vrlo širokoj paleti boja i dodatnih obrada. Možete birati između više različitih boja, zatim jačine tona, mogućnosti dodatnih obrada koje će izgled poda učiniti rustikalnijim i „starijim“ ili pak vrlo modernim, načina polaganja u prostoru i još toga.

Mopar Castle kolekcija Whisper
Foto: Sanja Bistričić

9. Površinske obrade lako se mogu popraviti ili zamijeniti
Iako je najčešće mišljenje da se površina parketa zbog oštećenja mora potpuno renovirati, to danas više nije tako. Većina oštećenja koja se događaju su manja te se mogu popraviti posebnim premazima i zaštitnim sredstvima na bazi prirodnih voskova. Takva sredstva možete pronaći u Moparu.

10. Drveni podovi su pametna investicija
Drveni podovi su pametna investicija jer povećavaju vrijednost nekretnine. Kvalitetni parketi mogu trajati desecima godina, pa i više od stoljeća, ali i dulje. To je odabir vjerojatno najtrajnijeg poda, jer nudi mogućnost obnove površine. Time se njegov vijek znatno produljuje, a izgled obnavlja. Mopar parkete možete obnavljati najmanje dva puta, a obzirom da se takve obnove rade u razmacima od 10 ili više godina, ugradnja parketa je izvrsna investicija.

Mopar parketi dostupni su vam u salonima u Zagrebu (Strojarska cesta 12a), Zadru (Braće M. i J. Perice 19) i Križevcima (Rajići 14, Kloštar Vojakovački), gdje se možete savjetovati s našim prodajnim timom.

Za više informacija posjetite našu stranicu www.mopar.hr ili nam pišite na info@mopar.hr

Mopar Quadrotte kolekcija Devotion
Foto: Arhiva Mopar

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije