Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pivnica medvedgrad

Želite omiljeno pivo odmah? Uz mikropivovaru napravite ga doma!

Mikropivovara Medvedgrad
13.03.2014.
u 11:28

Uz 20. obljetnicu pivnica i pivovara Medvedgrad predstavila je tamni i svijetli ale, vrste piva kakvih još nema u domaćoj proizvodnji, te mikropivovaru, postrojenje za proizvodnju piva kod kuće. Cijena je te kućne pivovare kapaciteta 50 do 100 litara je 20-40.000 kuna

U povodu 20. godišnjice postojanja zagrebačka pivovara Medvedgrad predstavila je dvije nove vrste piva i mikropivovaru vlastite proizvodnje.

Nova piva su, za razliku od dosadašnje proizvodnje koja se sastojala većinom od lagera, tamni i svijetli ale, što je novost kod hrvatskih proizvođača piva.

– Ovim pivima nastavljamo englesku i belgijsku tradiciju pivarstva. Piva Ale imaju mali udio ugljikova dioksida, kraće fermentiraju, imaju bogatiji okus i više aroma i piju se na temperaturi od desetak Celzijevih stupnjeva – objasnio je Božo Kostančar, voditelj proizvodnje piva.

Osim novih piva u Medvedgradu su proizveli i mikropivovaru kapaciteta 50 ili 100 litara, namijenjenu ljubiteljima piva koji sami žele stvoriti svoje piće.

– Ima jako puno ljudi u Hrvatskoj koji sami rade pivo u kadama, hlade ga, nemaju opreme. U zadnje vrijeme je bum takvih malih pivovara u svijetu, ali su one nedostupne našim ljudima jer su izuzetno skupe – objasnio je razloge proizvodnje kućne pivovare Ivo Nauković, direktor Medvedgrada.

Prva proizvedena kućna pivovara već odlazi u Češku, s čijim institutom za pivo Medvedgrad surađuje od samih početaka. Cijena kućne pivovare bit će od 20 do 40.000 kuna, a recepte, obuku i sastojke kupcima će omogućiti sama pivovara.

Kako bi što bolje predstavili svoje nove proizvode, od 14. do 17. ožujka u pivnici u Samoborskoj, a 17. ožujka i u onoj u Ilici, bit će dani otvorenih vrata na kojima će posjetitelji moći razgledati postrojenja, degustirati nova piva i osvojiti bogate nagrade.

Komentara 2

2X
2Xgeneral
15:10 13.03.2014.

Naručite si iz Australije i Amerike mini pivovare sa gotovim receptima i zapakiranim sastojcima!!! Čista kuharica, a dosta jeftinije!!

NA
navijala
22:17 12.12.2014.

Imas adresu od tih pivovara???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije