Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija večernjeg

Otkrivamo nove crne točke u Zagrebu zbog kojih strepe roditelji

Crne točke u prometu (1)
Foto: Jakov Novak/VLM
1/3
03.09.2013.
u 09:30

Profesor Ivan Dadić ističe da se pri postavljanju signalizacije trebaju detaljno ispitati rute kojima se djeca kreću

Križanje Martićeve i Vojnovićeve ulice i podsljemenska zona nove su kritične točke o kojima su u Večernjakovoj akciji dojavili zabrinuti roditelji. Nedostatak semafora i kolnika, ali i neoprezni sudionici u prometu glavni su problemi.

– Kad se određuje gdje će se postaviti neka signalizacija, treba napraviti ispitivanja mikrolokacija. U ovom slučaju, između ostaloga, kojim se rutama djeca najčešće kreću, na kojima je najgušći promet i gdje su se već prije dogodile prometne nesreće.

No postoje i druga rješenja osim semafora, a potrebno je misliti i o protoku vozila, odnosno o široj prometnoj regulaciji – objašnjava profesor Ivan Dadić s Fakulteta prometnih znanosti.

>>Ovo su crne prometne točke 
u Zagrebu na putu do škola i vrtića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije