Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.02.2013. u 12:00

Šef laburista nikada nije uspio položiti vozački ispit, premda je pokušavao – osam ili devet puta

Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista, znao je ponosno izjavljivati da je vrlo štedljiv saborski zastupnik i u prilog tome bi se pohvalio kako na sjednice u Zagreb putuje vlakom. Lesar se po svom Međimurju redovito vozi biciklom, što je dodatno osnažilo legendu o štedljivu političaru. Istraživanje novinara Globusa koji se opsežno bavi Lesarovom biografijom otkriva, međutim, pravi razlog Lesarova upornog korištenja vlaka i bicikla. Šef laburista nikada nije uspio položiti vozački ispit, premda je pokušavao – osam ili devet puta.

Šuica misli da u Hrvatskoj ima previše demokracije

Dubravka Šuica, potpredsjednica HDZ-a, može dok je u Karamarkovoj milosti birati u kojem će pravcu usmjeriti političku karijeru, ali joj upravo sloboda izbora stvara nevolje. Dilemu želi li biti gradonačelnica Dubrovnika ili europarlamentarka riješila je lakonski – bit će i jedno i drugo jer te dvije funkcije “nisu inkompatibilne”. Šuica ima i druga zanimljiva politička razmišljanja pa kaže da u Hrvatskoj ima previše demokracije te se i sam HDZ “predemokratizirao” kada je imao šest kandidata za predsjednika. U Europi je, objašnjava Šuica, “to već savladano” i politika se vodi lobiranjem, a “službena glasovanja su samo ures demokracije”.

Uvijek je dobro imati sredstvo da Vlada brzo odleti

Premijer Zoran Milanović ne može se sada načuditi odluci Vlade kojoj je na čelu da kupi novi mlazni avion. Ali kada se glasovalo o toj odluci i on je digao ruku. Uvijek je dobro imati neko sredstvo da Vlada brzo odleti.

Pun pogodak Kerum oštro napao samog sebe i svoju sestru

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, na primanju kanadske veleposlanice u RH Louise Larocque raspričao se o stanju u Hrvatskoj pa, među ostalim, napao saborske zastupnike iz Splita da “kad dođu u Sabor zaborave otkud su došli”. Kada su ga novinari upozorili da je i sam saborski zastupnik, koji k tome nikada ne dolazi na sjednice, odgovorio je da je “sjedenje u Saboru samo gubljenje vremena”. Još samo da to objasni svojoj sestri Nevenki koja uredno “gubi vrijeme” u Saboru i zaboravlja odakle je došla.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?