Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJLJEPŠI BOŽIĆ

Lance Armstrong napravio dijete usprkos tome što je prebolio rak testisa

24.12.2008.
u 10:40

Bivši biciklistički prvak Lance Armstrong i njegova djevojka Anna Hansen potvrdili su da čekaju svoje prvo zajedničko dijete koje se treba roditi u lipnju. Ta vijest i ne bi bila toliko posebna da Lance prije 12 godina nije obolio od raka testisa koji je jedva preživio, a šanse da napravi dijete prirodnim putem bile su gotovo nemoguće.

Armstrong ima već troje djece, devetgodišnjeg Lukea i sedmogodišnje blizanke Isabellu i Grace, s bivšom ženom Kristin koja su bila začeta umjetnom oplodnjom, a Lance je dao spermu prije nego je počeo liječenje kemoterapijom.

- Anna i ja s oduševljenjem možemo potvrditi da očekujemo dijete i naše obitelji su također presretne. Radujemo se svemu što će nam donijeti 2009. godina - izjavio je 37-godišnji biciklistički as.

Armstrong, koji je nakon što se izliječio od raka testisa čak sedam puta za redom pobijedio u utrci Tour de France, u rujnu je najavio povratak u profesionalni biciklizam te sudjelovanje na Tour de Franceu sljedeće godine.

Lanceu je rak dijagnosticiran 1996. godine te se bio proširio na mozak, pluća i abdomen. Zbog teške kemoterapije liječnici su prognozirali da nikad neće moći imati djecu.

- Ovo je vrlo obećavajuća stvar za sve izlječene od raka testisa. To znači da se njegovo tijelo potpuno oporavilo od kemoterapije i operacije – izjavio je liječnik Sanjay Gupta.

(K.B.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?