Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija Grada

Kusin: Vladina ponuda za Imunološki tjera na kršenje zakona

26.02.2014., Zagreb - Zamjenica gradonacelnika Vesna Kusin. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
19.01.2015.
u 11:30

Prema Vladinu natječaju, budući vlasnik u godinu dana mora uložiti 110 milijuna kuna

Grad Zagreb Vladin natječaj za dostavljanje obvezujuće ponude za Imunološki zavod ocijenio je nemogućim jer, smatraju, ponuda će budućeg kupca natjerati da krši zakon.

– Očekujemo da se promijene uvjeti – poručila je dogradonačelnica Vesna Kusin dodajući kako Grad Zagreb želi preuzeti Imunološki zavod, ali ne pod uvjetima kakvi su u Vladinu natječaju.

– Uvjeti koji su sada postavljeni za Imunološki zavod zapravo su stvoreni tako da ih nitko ne može ispuniti jer se u roku od godine dana ne može sagraditi objekt, opremiti ga se i krenuti s proizvodnjom koja ima jedan ciklus. Postoji operativa, postoje javni natječaji, to su procesi koji traju. Morali bismo prekršiti zakon da bismo to napravili. Dakle, traži se nemoguće. To nije lijepo – komentirala je Kusin.

Godina u kojoj bi se prema obvezujućoj ponudi trebalo uložiti 110 milijuna kuna, podsjetimo, ključna je godina za Imunološki zavod koji će uz izgubljene dozvole za krvne derivate i bakterijska cjepiva izgubiti i dozvolu za virusna cjepiva.

Komentara 5

NI
nindjago
12:33 19.01.2015.

Imaju oni velike planove sa imunološkim da ga UNIŠTE .

DO
domagistar
08:53 20.01.2015.

A što je s izgradnjom kongresnog centra na lokaciji Jukićeva - Savska-Pierottieva, na kojoj je grad prije gotovo 10 godina za puste milijune kuna kupio kompleks bivših Medikinih zgrada u kojima danas o trošku grada caruju sqoteri

CH
chemica
14:51 19.01.2015.

Rano se nesposobnjakovići sjetiše. Čekali do zadnjeg trena pa sada kuku lele i pomagaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije