Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U izdanju Znanja

Znanje objavljuje "Jezik cvijeća", veliki književni svjetski hit

Jezik cvijeća, Vanesse Diffenbaugh, roman,
arhiva VL
16.09.2011.
u 14:09

Ovaj je roman već kao rukopis postao književni fenomen, jer je izazvao pravu pomamu svjetskih izdavača. Samo u Britaniji za njega se nadmetalo devet vodećih kuća, a pobijedio je ugledni Macmillan

Jezik cvijeća roman je o Victoriji, mladoj djevojci bez roditelja koja se po izlasku iz udomiteljskog sustava ne snalazi sama. Nesposobna dati i primiti ljubav, na nerazumijevanje okoline odgovara povlačenjem u danas gotovo zaboravljeni jezik cvijeća.

Priča je to romana Jezik cvijeća mlade američke književnice Vanesse Diffenbaugh, koja ispod prvog sloja zanimljive priče o odrastanju i ljubavi, priča potresnu priču o tome kroz kakav pakao prolaze djeca koja su smještena u američke udomiteljske obitelji. Ovaj je roman već kao rukopis postao književni fenomen jer je izazvao pravu pomamu svjetskih izdavača. Samo u Britaniji za njega se nadmetalo devet vodećih kuća, a pobijedio je ugledni Macmillan. Slične su reakcije bile i drugdje, američka prava prodana su Random Houseu za rekordnih milijun dolara, talijanski izdavač Garzanti roman je objavio čak tri mjeseca prije nedavne američke premijere pa se već tjednima ne skida s vodećeg mjesta ljestvice najprodavanijih knjiga u toj zemlji.

U Hrvatskoj se "Jezik cvijeća" predstavlja u subotu 17. rujna, a izdala ga je ugledna izdavačka kuća Znanje. Za tu su prigodu osmislili i posebnu promociju. Na Cvjetnom trgu, najromantičnijem zagrebačkom trgu,  svakog posjetitelja knjižara čekaju darovi izdavačke kuće Znanje: ruža i promotivni letak u kojem može potražiti jezik cvijeća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije