Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Keser u Rovinju

Zlatko Keser u Rovinju izlaže crteže, kolaže i slike

zlatko keser u rovinju
arhiv vl
07.09.2011.
u 14:24

Profesor na zagrebačkoj ALU Zlatko Keser u rovinjskoj galeriji Adris izlaže crteže, kolaže i slike. Izložbu je koncipirao povjesničar umjetnosti Igor Zidić.

Posjetitelji rovinjske galerije Adris imat će privilegiju vidjeti izložbu crteža, kolaža i slika Zlatka Kesera, profesora na zagrebačkoj ALU, za kojega njegov galerist i kustos Igor Zidić kaže da je postao propovjednikom “novog bunila”, odnosno “produktivnog ludila” nasuprot “tragačima novog reda, artističke i artizanske tehnokracije, birokracije, administracije i globalnoga nadzora”. Za one koji dosad nisu primijetili da je buntovni umjetnik stvar prošlosti, pa je Keserovo “ludilo” doista novost, zapravo retro novost, izložba će biti zanimljiva i zbog Zidićeva napora da u Kesera otkrije ono što su drugi proučavatelji propustili! Zidić vidi da su drugi nabrajali i tumačili silne tehnike kojima se Keser služio. No uočava da se “u njegovu bitnu materičnost tu upliću počela vode i zemlje”. Nama je pak najsimpatičniji Keserov “Autoportret kojem cvili u glavi (2009.-2010.)”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije