Naslovnica Kultura Kazalište

ZKM-ova premijera PANSION EDEN redatelja Árpáda Schillinga

U Zagrebačkom kazalištu mladih u subotu, 15. prosinca 2018. u 20 sati premijerno će se izvesti autorski projekt renomiranog mađarskog redatelja Árpáda Schillinga „Pansion Eden”. Schillingova režija u ZKM-u ujedno je njegova prva režija u Hrvatskoj.
11. prosinca 2018. u 09:31 404 prikaza
PANSION EDEN
Foto: ZKM/Marko Ercegović
Pogledajte galeriju 1/20

S koautoricama Juli Jakab i Évom Zabezsinszkij Schilling je došao u Zagreb s veoma uznemirujućom pričom, koja je, kad su bili u prvoj fazi osmišljavanja fabule ovoga komada, u Mađarskoj upravo imala sudski epilog. Krijumčari ljudima znali su otpočetka da hladnjača nije prikladno vozilo za prijevoz živih bića i dogodila se tragedija. Osjećaju li se oni kojih se to tiče i u kojoj mjeri odgovornima? U ZKM-ovoj predstavi Schilling gradi priču o snovima, strahovima i željama jedne obitelji koja pokušava preživjeti usred rata i kapitalističkih pravila, kad moraju učiniti i neke ružne stvari, a potom ih pokušavaju sakriti.

PANSION EDEN | Autor : ZKM/Marko Ercegović Foto: ZKM/Marko Ercegović

U središtu predstave „Pansion Eden veliki je obiteljski događaj – svadba, koja tradicionalno slavi ljubav, privrženost i život. Ali kad tajne počinju izlaziti na vidjelo, kad u obitelji moraju priznati što su učinili, isprepleću se laži, strahovi, želje, ali i zlouporaba moći, korupcija i religijska uvjerenja.

Glume: Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Filip Nola, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Mateo Videk, Tina Orlandini.

PANSION EDEN | Autor : ZKM/Marko Ercegović Foto: ZKM/Marko Ercegović

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka