Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opera

Životna sudbina u prepletu s kazališnom u Adriani Lecouvreur

adriana
(vl)
10.03.2010.
u 14:02

Riječka se operna scena obogaćuje novim premijernim naslovom. Riječ je o operi “Adriana Lecouvreur” F. Cilèe koju je stvorio na tragu verističke tradicije baveći se poznatom francuskom glumicom.

Riječka se operna scena u četvrtak obogaćuje novim premijernim naslovom. Riječ je o operi “Adriana Lecouvreur” Francesca Cilèe koju je stvorio na tragu verističke tradicije baveći se poznatom francuskom glumicom čija se životna sudbina prepleće s onom kazališnom. Preispitivanje ove, tijekom vremena uvelike melodramatizirane priče, jamči autorski tim. Muzički dio vodi intendantica, dirigentica Nada Matošević, a redateljski postav potpisuje ravnatelj Opere Ozren Prohić.

Scenografija, svjetlo i kostimografija također su povjereni provjerenom timu – Dalibor Laginja, Zoran Mihanović i Irena Sušac, a u naslovnoj ulozi debitira Vedrana Šimić koju će sutradan zamijeniti riječka primadona Mirella Toić. U ulozi saksonskog grofa Maurizija gost je Luis Chapa čija je perspektivna “zamjena” poslije Davor Lešić, a sporna Princeza de Bouillon je Kristina Kolar uz druge soliste i Zbor te Orkestar HNK Ivana pl. Zajca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije