Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nušić u HNK

Zijah Sokolović kao da je izašao iz hrvatske sudske sapunice

pokojnik branislava nušića
dusko marusic/pixsell
13.09.2012.
u 15:03

Kazalište Ulysses u zagrebačkom je HNK izvelo dramu "Pokojnik" Branislava Nušića u režiji Lenke Udovički. Publika je euforično pozdravila srpsku glumicu Jelisavetu Seku Sablić.

Tradicija je ponovljena pa je jedna brijunska premijera Šerbedžijina Kazališta Ulysses u osvit jeseni opet pohodila HNK u Zagrebu. Ovaj je put zagrebačka publika na četiri rasprodane predstave nakon duge stanke mogla uživati u suverenom dramskom pismu Branislava Nušića. Njegov “Pokojnik”, ovdje u ponešto ijekaviziranom obliku, i to iz pera Miljenka Jergovića, a u režiji kućne redateljice Lenke Udovički, ponudio je u prvom redu glumačke bravure.

Publika je euforičnim pljeskom pozdravila već i prvi izlazak velike dame srpskog kazališta, neuništive Jelisavete Seke Sablić, no pravi potres odobravanja s pravom je zavrijedio bosanski internacionalac Zijah Sokolović u izuzetno napornoj glavnoj ulozi glavnog spletkara Spasoja Blagojevića koji kao da je izašao iz neke suvremene hrvatske sudske sapunice.

Iskazali su se i drugi glumci, i to poslovično dobra Katarina Bistrović-Darvaš kao Rina, izvrsni Branislav Zeremski kao Anta ili pak gromki Miodrag Krivokapić kao Pavle Marić. U dugom će sjećanju ostati i Sablićkin sablasni tango s odličnim Dragom Grabnarom, kao jedan od vrhunaca ipak neujednačene ali hvalevrijedne predstave koju je redateljica podosta razigrala uz pomoć koreografa Staše Zurovca.

Ključne riječi

Komentara 6

PI
pin
12:00 14.09.2012.

"Hvalevrijedna predstava"! Ajoj, Derk, Derk...

JA
jako77
19:44 14.09.2012.

je li to bre ona Jelisavete, što je glumila u Maratoncima?! - ne možeš bre bilivit. ma ko nas bre zavadi!

DU
Deleted user
23:04 14.09.2012.

Ijekavizirati Nušića. Strahota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije