Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert na Forumu

Žestoki povratak na mjesto gdje su se upoznali mladi 2Cellos

'11.08.2013., Zadar - Virtuozi 2Cellos nastupili su na Forumu pred mnogobrojnom publikom koja je odusevljeno slusala taktove mladih celista.  Photo: Filip Brala/PIXSELL'
'Filip Brala/PIXSELL'
12.08.2013.
u 15:36

Stjepanu Hauseru i Luki Šuliću posebno je važno na domaćem terenu pokazati zašto su svjetske face

Luka Šulić proslavit će 25. kolovoza 26. rođendan. Prije četrnaest godina bio je klinac od nepunih dvanaest kada ga je na koncertu u Svetom Donatu vidio jedan slično \"navudreni\" violinistički klinac Stjepan Hauser, koji je tada imao čak trinaest godina. Sve ostalo, nakon tog prvog zadarskog susreta, u režiji Valtera Dešpalja, povijest je koju ta dvojica violončelista pišu pod svjetski poznatim imenom 2CELLOS.

Stoga se njihov koncertni povratak u Zadar, gdje im je Sveti Donat čuvao leđa na spektakularnom koncertu na doslovno krcatom Forumu, gdje je dio obožavatelja ostao i izvan žice, mirno može nazvati \"povratkom na mjesto zločina\".

Luka \"nije bio nešto\"

Pri tome je uvijek šaljivo raspoloženi Stjepan publici rekao da Luka \"baš i nije bio nešto\" taj prvi put kada ga je čuo kako svira.

Ovaj put obojica su \"bila nešto\" na još jednom u nizu koncerata pred domaćom publikom na kojima im je i te kako važno pokazati na domaćem terenu zašto su svjetske face. Bio je to koncert nabijen enegrgijom, pogotovu u rockerski žestokom finalu glavnog dijela koncerta kada im se na sceni pridružio i bubnjar Dušan Kranjc, a koji je cijeli Forum dočekao na nogama uz frenetičan pljesak, ali i ples. Laganije stvari ovdje nude svojevrsni glazbeni predah, ali i naglašavaju temelje ne samo jednog koncerta već i fenomena 2CELLOS.

Naime, energija i žestina izlaze iz njihova posebnog sviračkog umijeća koje se čuje i vidi u svim velikim hitovima koje izvode. Bez obzira na to sviraju li violončelističke obrade AC/DC, Gunsa, U2, Nirvane, Prodigyja ili Jimija Hendrixa, zvuče uzbudljivo i novo.

Ozbiljna mašinerija

Njihova zvučna slika i dalje je moćnija od onog što se očekuje od dva mladića s violončelima, i to uvijek zapanji sve one koji ih slušaju prvi put. Ali i svima onima koji ih na koncertima slušaju češće nevjerojatno je kako njihov (i Jacksonov, naravno) \"Smooth Criminal\" i danas zvuči kao apsolutno glazbeno iznenađenje, jer u živim izvedbama toj pjesmi uvijek dodaju finese kojih nema na verziji kojom je počeo njihov put na vrh.

A na tom putu koncertna mašinerija koja ih prati očito postaje sve ozbiljnija. Koncert u Zadru pamtit ćemo tako i po sjajnoj produkciji, upečatljivijoj i od one koju smo vidjeli u zagrebačkoj Areni, a koje je nosio light show koji je za podlogu imao Sv. Donat, i odlične projekcije na videozidovima koje su čak i onima koji su bili najudaljeniji od scene prenijele važne i upečatljive slike o tome kako zapravo njih dvojica izgledaju dok, kako sami kažu, \"rokaju\" sa svojih violončela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije