Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bend s povodom: Četvorica autora iz zbirke “Zvučni zid” snimila preradu Mlinarčeva hita

Žestoka himna “Osmijeh” za naša tmurna vremena

zvučni zid
Jurica Galoić
01.12.2009.
u 20:04

Prvi nastup nova će grupa imati na promociji svoje zbirke priča na Sajmu knjiga u Puli

– Nekad davno sam htio sviranjem zarađivati za život i biti rock-zvijezda. Sad vidim koliko je to glupa ideja bila, premda nisam našao ni neki puno pametniji posao – kaže redatelj Ognjen Sviličić u povodu okupljanja benda “Rudi probija zvučni zid” koji je proteklog vikenda snimio obradu pjesme “Osmijeh” Drage Mlinarca, odnosno “Grupe 220”.

Premda su njegovi filmovi “Armin” i “Oprosti za kung fu” bili među najhvaljenijim i najgledanijim hrvatskim naslovima (potonji je izabran za najbolji film od osamostaljenja), a trenutačno montira najnoviji film sa Sylvijom Kristel, Sviličić dodaje:

– Sada mi se sviranje u ovom bendu čini kao najbolji posao na svijetu!

Bend za promocije
U bendu “Rudi probija zvučni zid” uz Sviličića sviraju tv voditelj Krešimir Mišak (bas i vokal), književnik Borivoj Radaković (gitara) i Večernjakov kritičar Arsen Oremović (bubnjevi). Ideja za bend nastala je kada su ova četvorica od dvadeset sedam autora iz zbirke rock pripovijetki “Zvučni zid” odlučila odraditi nekoliko nastupa na promocijama knjige – kakva će biti sljedećeg vikenda na sajmu u Puli.

– Međutim, dogodilo se da smo na probama, osim nekoliko reprodukcija punk i rock klasika, posegnuli i za predivnom Mlinarčevom pjesmom – objašnjava Oremović. – Kako nam je verzija iz šezdesetih bila premekana, napravili smo punk šank aranžman i odlučili je snimiti, a odmah smo naišli i na interes diskografa.

Ne zanosimo se ničim
Pjesma je snimljena u studiju “Debelji”, kao i posljednji album grupe “Kawasaki 3P”, s kojom su podijelili i producenta Roberta Nappholza.

– Mislim da nam ova žestoka himnična obrada dobro dolazi kao poruka u ova tmurna vremena – kaže Radaković. Najvećem “profesionalcu” u bendu, Krešimiru Mišaku, ovo je izlet iz njegova matičnog sastava “Hakuna Matata”.

– Izlet od “Hakune Matate”, koja je poprilično uigran bend sa stotinjak svirki iza sebe, pokazao se zanimljivim  jer je ova skupina bila zid s puno rupa koje je trebalo zakrpati, kako u sviračkom tako i aranžerskom smislu, što je bio zanimljiv izazov. Ali Boro, Ognjen i Arsen pokazali su se kao brzoučeći učenici s voljom, a ja sam znao par prečica, tj. kako složiti aranžman.

Osim što će uskoro snimiti i spot, koliki može biti rok trajanja benda?

– Ne zanosimo se ničim – kaže Oremović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije