Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beč

Željko Jančić Zec predstavio izložbu „Slijep kroz život“ u Beču

izložba, Beč, Željko Jančić Zec
arhiva VL
21.02.2012.
u 13:25

– Želio sam upozoriti na posebno zabrinjavajući nedostatak humanosti u društvu i potaknuti Bečane na razmišljanje o tom značajnom problemu današnjice – kaže Željko Jančić Zec

Željko Jančić Zec, svestrani hrvatski umjetnik koji se bavi fotografijom, slikarstvom, kazalištem i filmom, gotovo je tri tjedna konfrontirao Bečane preispitivanjem društvenih vrijednosti današnjeg tranzicijskog društva koje obilježava sveopći pad moralnih vrijednosti, materijalizam, konzumerizam i karijerizam. Riječ je multimedijskoj izložbi dvadesetak umjetničkih fotografija, videofilmu i tekst-instalaciji pod naslovom „Slijep kroz život“, koja je bila otvorena od 2. do 20. veljače u palači Kabelwerk u Beču.

Autor izložbe istakao je da je glavni cilj prikazanog projekta bio upozoriti na određene društvene manifestacije koje su sve manje prisutne ili potpuno izbrisane, a posebno su bitne za zdravo funkcioniranje društva.

– Želio sam upozoriti na posebno zabrinjavajući nedostatak humanosti u društvu i potaknuti Bečane na razmišljanje o tom značajnom problemu današnjice – rekao nam je Željko Jančić Zec. Dodao je da su reakcije posjetitelja bile pozitivne i da su izložbeni postav ocijenili „zanimljivim i aktualnim“.

Ovaj kazališni pedagog, koreograf i redatelj rođen je 1969. godine u Rijeci. Diplomirao je fizičko kazalište na Amsterdamse Hogeschool voor de Kunst de Theaterschool u Nizozemskoj. Djeluje kao samostalni multimedijski umjetnik na relaciji Rijeka – Beč – Salzburg – Amsterdam. Izlagao je i sudjelovao na brojnim izložbama i projektima u zemlji i inozemstvu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije