Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

Hrabrica za malu djecu nadahnuta kazalištem sjena

Hrabrica predstava
25.04.2015.
u 16:47

Željka Horvat Vukelija u "Žar ptici"

Perica je maleni, plahi dječak. On se boji mraka, ali i drugih dječaka u parku. Ne zna voziti bicikl, ali ne voli kada mu se druga djeca rugaju zbog toga. Perica se zapravo boji i vlastite sjene. A baš će sjene od Perica napraviti Hrabricu. Priča je to predstave Željke Horvat Vukelje, koje je u dramatizaciji Marijane Nole i režiji Daria Harjačeka, premijerno izvedena u kazalištu Žar ptica.

Kazalište sjena osnova je ove predstave u prvom redu namijenjene maloj djeci. Sjene ih vode kroz cijelu priču čineći je čarobnom razigranom za najmanje gledatelje, ali i dostatno teatarsko začudnom za one nešto veće i zahtjevnije. Nitko od djece ovdje ne gubi vrijeme na odgonetku simbolike, već svi širom otvorenih očiju prate priču u kojoj se vješto isprepliću elementi svakodnevice obiteljskog života, koje lako prepoznaju i oni najmanji, s elementima bajki, ali i neobuzdane dječje mašte, zbog koje čudovišta stanuju ispod kreveta. Perica tako postaje "produžetak" gotovo svakog djeteta u publici. Svi oni navijaju za svog junaka šaljući mu iz mraka kazališta glasne upute ne bi li pomogli da pobijedi sve svoje strahove.

Harjaček režira "Hrabricu" maniristički kako bi igra svjetla i sjene, mašte i stvarnosti začarala djecu. U tome mu pomaže Morana Dolenc, suradnica za kazalište sjena, ali i svi glumci. Na sceni su: Matija Čigir u naslovnoj ulozi, Jelena Miholjević, Domagoj Janković, Matija Šakoronja i Amanda Prenkaj, a djecu kroz priču vodi glas Borisa Miholjevića. (br)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije