Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tportalova nagrada

Želimir Periš napisao je domaći roman godine

Foto: Dino Stanin/Pixsell
VL
Autor
Denis Derk
04.06.2021.
u 09:38

Tportalovu nagradu za roman godine osvojio je Želimir Periš za knjigu "Mladenka kostonoga".

Želimir Periš zasluženo je osvojio tportalovu nagradu za roman godine knjigom “Mladenka kostonoga” koju mu je lani objavila naklada Oceanmore.

Nagrada za najbolji roman dodjeljuje se četrnaesti put, a laureat uz 50.000 kuna dobiva i statuu tipkovnice. Žiri u kojem su bili Andrea Milanko, Vanda Mikšić, Anica Tomić, Robert Perišić i Boris Jokić nagrađeni je roman nazvao “jedinstvenim književnim djelom koje obiluje humorom i ironijom te prošla vremena oživljava da bi nam progovorio o ovome našemu”. Roman je u godinu dana od objavljivanja dobio čitav niz pozitivnih kritika, a Periš je Zadranin koji je objavio i zbirku priča “Mučenice”, kriminalističke romane “Mima i kvadratura kruga” i “Mima i vaše kćeri” te zbirku poezije “X”. Djela su mu ulazila u uže izbore za književne nagrade, priče su mu prevedene na niz stranih jezika, a tekstovi adaptirani za kazalište.

U užem izboru za tportalovu nagradu su ove godine bili i Ivana Bodrožić s romanom “Sinovi, kćeri”, Zoran Ferić s “Putujućim kazalištem”, Darko Šeparović sa “Pristaništem” i Ivan Vidak s romanom “Radio Siga”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije