Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni festival

Žedno uho pomaknuto na jesen, otvorit će ga Explosions in the Sky

Explosions in the Sky
07.04.2016.
u 13:05

Novo izdanje donedavno proljetnog festivala započet će 22. listopada u Laubi

Festival Žedno uho jedan je od najdugovječnijih i najdosljednijih projekata naše izvaninstitucionalne glazbene scene, iz kojeg su izrasli projekti poput šibenskog Terranea i festivala SuperUho koji se održava u Primoštenu. Zagrebačko Žedno uho u 19 je godina postojanja doživjelo brojne mijene i često se činilo da je na rubu gašenja (ovo mu je 17. izdanje), no uvijek bi se vraćalo jače nego prije, odgajajući nove generacije slušatelja glazbe koja je često izmičući žanrovskim odrednicama koketirala s jazzom, rockom, folkom, elektronikom... Prvo jesenje izdanje donedavno proljetnog festivala započet će 22. listopada u Laubi, koncertom američkog indie rock sastava Explosions in the Sky. Radi se o jednom u nizu bendova poput The National ili Future Islands koji su na svojim glazbenim počecima imali male, relativno slabo posjećene koncerte u prvim izdanjima Žednog uha, da bi se danas vraćali u Zagreb kao ozbiljne zvijezde svjetske glazbene scene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije