Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak ravnateljice

Zdenka Badovinac dala ostavku na mjesto ravnateljice MSU-a

Josip Regović/PIXSELL
13.09.2023.
u 14:59

Zdenka Badovinac podnijela je ostavku na mjesto ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) zbog osobnih, obiteljskih razloga, zbog kojih više nije u mogućnosti obavljati tu dužnost, priopćeno je u srijedu iz tog zagrebačkog muzeja. Od 1. listopada vršiteljica dužnosti ravnateljice bit će Vesna Meštrić, dugogodišnja kustosica muzeja i voditeljica Zbirke Richter te voditeljica odjela zbirki.

Badovinac je na dužnosti ravnateljice bila od 1. ožujka 2022. godine te u godinu i pol dana uspjela muzej otvoriti novoj publici, povećati interes javnosti za njegov rad i više ga povezati s lokalnom i međunarodnom zajednicom, stoji u priopćenju.

Od brojnih promjena koje je inicirala iz MSU-a ističu ponovno otvaranje vrijedne zbirke MSU-a i njenu prezentaciju javnosti kroz dinamični postav pod nazivom "Zbirka kao glagol". Na ovaj postav nadovezuje se i ciklus "Okidači", koji omogućuje umjetnicima, udrugama, vanjskim kustosima i zajednici intervencije u zbirci kroz samostalne izložbe.

Iz njezina mandata ističe se i uključivanje MSU-a u prestižni međunarodni savez muzeja L'Internationale i projekt Museum of the Commons, uz podršku fonda Kreativna Europa. Nažalost, fasada MSU-a nastradala je u ljetnoj oluji koja je u srpnju pogodila Zagreb, a ravnateljica je nedavno u javnosti govorila kako su nove ploče za fasadu  naručene i da radovi uskoro počinju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije