Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHVALNICE I POKLONI

Zbor 'Otvorena srca' u Beču proslavio 30. rođendan

zbor otvorena srca
S. Herek
17.06.2013.
u 14:23

Zbor je nakon prvog zahtjevnog dijela koncerta u nastavku izveo niz hrvatskih narodnih pjesama

Mješoviti zbor Hrvatsko-gradišćanskog kulturnog društva (HGKD) „Otvorena srca“ prigodnim je koncertom u Hrvatskom centru u Beču obilježio 30. obljetnicu svog postojanja. Pod ravnanjem 27-godišnjeg diplomiranog dirigenta i zborovođe iz Križevaca Matije Fortune i pratnju hrvatske pijanistice Nade Majnarić Zbor je nakon prvog zahtjevnog dijela koncerta u nastavku izveo niz hrvatskih narodnih pjesama: od „Prazno je gnijezdo“ i „Vela Luka“, preko „Nabrala je jagode“ i „Domovini“ do „Janko je dojahal“.

Za jubilarni rođendan pijanistica Majnarić je Zboru odsvirala Tarantellu Franza Fiszta. Svoj doprinos svečanosti dala je i muška klapa „Staro vino“ iz Srednjeg Gradišća, pod ravnanjem Ferija Fellingera.

U dupkom punoj dvorani, svečarima i zaslužnim članovima i djelatnicima Zbora „Otvorena srca“ podijeljene su prigodne zahvalnice i pokloni. Zahvalu za svoj desetogodišnji rad i umjetničko vođenje Zbora dobio je, između ostalih, i bivši zborovođa Boris Beketić, inače glazbenik i pedagog iz Bjelovara koji je godinama radio u Beču. Beketić je za Večernji list rekao da je ponosan da je i on imao priliku dati svoj doprinos uspjesima „Otvorenih srca“, uz koje ga vežu lijepe uspomene. Sadašnji umjetnički voditelj zbora i dirigent Matija Fortuna“ je rekao da mu je čast voditi ovaj Zbor, koji bi bio još bolji kad bi imao više muških članova. Predsjednik HGKD-a i Hrvatskog centra u Beču Tibor Jugović je istakao kako glazba ne poznaje granice i stoga je važan čimbenik očuvanja hrvatske kulture, jezika i identiteta gradišćanskih Hrvata koji, kako je rekao, „za sve ljude dobre volje imaju otvorena srca“.

Zbor „Otvorena srca“ je osnovan 1983. godine u Beču i od svog osnutka do danas djeluje u sklopu HGKD-a.

>> Pjevanje s prijateljima ili u zboru smanjuje anksioznost!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije