Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnički nakit

Zbirka Richter ugošćuje izložbu nakita Nenada Robana

rich
07.12.2010.
u 20:21

Nenad Roban, dizajner nakita, diplomirao je oblikovanje nakita na Kraljevskoj akademiji lijepih umjetnosti u Antwerpenu i upisao je poslijediplomski studij

Prvu godišnjicu rada Muzej suvremene umjetnosti slavi u subotu u MSU, a već u četvrtak 9. prosinca u 19 sati priređuje se jedna od izložbi nakita u Zbirci Richter na Vrhovcu 38.  

Izložba nakita i objekata pod nazivom Geo-sites predstavlja radove Nenada Robana nastale u posljednje dvije godine, čije je ishodište u pojedinim aspektima Richterova umjetničkog stvaralaštva. Poznati ciklusi Prostornih slika, sistemskih skulptura i reljefometara, koji su izloženi u stalnom postavu Zbirke Richter, postali su inspiracija Robanovim eksperimentima u oblikovanju naušnica, broševa, ogrlica, objekata načinjenih od materijala u kojima je i sam Richter stvarao.

Nenad Roban, dizajner nakita, diplomirao je oblikovanje nakita na Kraljevskoj akademiji lijepih umjetnosti u Antwerpenu i upisao poslijediplomski studij na Višem institutu te akademije. U vrijeme studija posebni interes pokazuje za područje dizajna De Stijla i Bauhausa, stoga ne čudi prisutnost geometrijske apstrakcije i konstruktivizma u oblikovanju nakita i objekta. Osim toga, u njegovu pristupu prisutna je egzatovska praksa eksperimenta u umjetnosti i to je jedna od početnih točaka dijaloga dvojice umjetnika. Izloženi radovi izvedeni od pleksiglasa, drva, srebra, metala i kartona, uspostavljaju materijalom i oblikovanjem čvrstu vezu s originalnim radovima Vjenceslava Richtera ocrtavajući povezanost s povijesnim avangardama.

Izložbom i ovim projektom koordinira Vesna Meštrić.

Radno vrijeme Zbirke Richter u vrijeme trajanja izložbe od utorka do subote je od 11 do 18 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije