Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Prix Marulić"

Završio 26. Međunarodni festival igrane i dokumentarne radio drame

Spomenik Marka Marulića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSEL
01.06.2023.
u 15:04

Ambijentalni međunarodni festival igrane i dokumentarne radio-drame "PRIX MARULIĆ" pod sloganom „Starim tekstovima u pohode“ održava se od 1997. u autentičnim prostorima grada Hvara, a ove se godine odvijao od od 25. do 31. svibnja.

Svečanom dodjelom nagrada u gradu Hvaru u srijedu je završio 26. Međunarodni festival igrane i dokumentarne radio-drame "PRIX MARULIĆ".

Međunarodni ocjenjivački sud pod predsjedanjem uglednih radiofoničara Soile Valkama (Finska) i Jean-Claude Kuner (Njemačka) nakon odslušanih emisija donio je odluku da Grand Prix Marulić odlazi u Dansku, Portugal i Švicarsku, priopćili su večeras iz Hrvatske radio televizije (HRT).

Nagrada Grand Prix Marulić dodjeljuje se u tri kategorije - kategoriji kratke forme, dokumentarnoj kategoriji i u kategoriji drame.

U kategoriji kratke forme Grand Prix Marulić osvojila je kratka radio forma „Lilitina lista“ autorice i redateljice Sofie Saldahne (1975.-2022.) iz Portugala.

Prix Marulić za drugo mjesto osvojila je kratka radio forma „Rezonancija“ autorice Edite Puskunigytė iz Litve, a Prix Marulić za treće mjesto osvojila je kratka radio forma „Zbogom gravitaciji“ autora Wernera Cea iz Njemačke.

U dokumentarnoj kategoriji Grand Prix Marulić osvojila je dokumentarna radio drama „U obliku srca“ nezavisne autorice i producentice Nanne Hauge Kristensen iz Danske.

Prix Marulić za drugo mjesto osvojila je dokumentarna radio drama „Ugašena svjetla: pozivajući signali" autorice i redateljice Cicely Fell iz Falling Tree Productions, Velika Britanija. Prix Marulić za treće mjesto osvojila je dokumentarna radio drama „Povratak u gnijezdo“ nezavisne autorice, producentice i redateljice Laure Romero iz Španjolske

U kategoriji drame Grand Prix Marulić za radio dramu osvojila je radio drama „Zamišljena maska“ autora Wolframa Hoella i redatelja Ulricha Bassengea iz Švicarske.

Prix Marulić za drugo mjesto osvojila je radio drama „Policija“ autora Björna SC Deignera koju je režirala Luise Voigt, a producirao Deutschlandfunk Kultur iz Njemačke.

Prix Marulić za treće mjesto osvojila je radio drama „Marconi i ja“ autorice, redateljice i producentice Zoë Comyns iz Irske.

Nagrada Grand Prix Marulić sastoji se od novčane nagrade, diplome i skulpture Svjetionika.

Ove se godine predstavilo 44 igranih i dokumentarnih ostvarenja iz 22 zemlje i 29 nacionalnih i nezavisnih produkcijskih kuća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije