Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiša na zatvaranju

Završen Motovun film festival: Publika jača od potopa

'motovun4_nnn_kul_310711'
''
31.07.2011.
u 22:30

Najhrabriji zaljubljenici u film bili su spremni kisnuti i na zatvaranju festivala, no protokol prvog čovjeka države to nije prihvatio

Iako je počeo u vedru tonu i pod vedrim nebom, zatvaranje 14. Motovun film festivala ponovno je obilježila kiša. Ni praznovjerno prekrižena brojka 13, kojom je ekipa Motovuna proglasila 14. festival, nije pomogla u obrani od vremenskih (ne)prilika koje su već drugu godinu zaredom postale jedan od važnih čimbenika koji su odredili tijek održavanja festivala.

I predsjednik ustuknuo

Prvi pljusak otjerao je dio kampista već u srijedu, pa su se organizatori pribojavali da će se ponoviti prošlogodišnja nesreća, kada su zbog potopa izgubili ogroman broj posjetitelja. No umjesto poraza, u srijedu se dogodilo pravo malo čudo, onakvo po kakvima je Motovun već godinama poznat. Dok je kiša padala, a volonteri sa strepnjom pogledavali u mračno nebo, publika je počela ispunjavati kino Trg. Volonteri su im brzo podijelili vreće za smeće, od kojih su napravili improvizirane kabanice, te vrući čaj da ih malo ugrije. Puna dva sata sjedili su tako, u crnim vrećama, gledajući film "Bikova glava", koji je u petak proglašen i najboljim filmom festivala. Za one zimogroznije održane su paralelne projekcije u zatvorenom, ali svaka iduća "kišna" projekcija održavala se i na otvorenom, pred barem stotinjak posjetitelja! Najhrabrija publika bila je spremna kisnuti i na zatvaranju festivala, no protokolu predsjednika Josipovića ta je ideja bila nešto manje draga pa je ceremonija dodjele nagrada u skraćenu obliku održana tek nakon filma zatvaranja.

"Mi odlazimo"

Propeler Motovuna osvojila je "Bikova glava" Michaela Roskama, crnohumorni krimić o hormonskoj mafiji, dok je posebno priznanje pripalo obiteljskoj drami "Domaći teren" Stephanea Lafleura. Nagradu FIPRESCI dobio je film "Martha" Marcelina Islasa Hernándeza, a najbolji je kratki film "Mi odlazimo" mladog Zacharyja Treitza. Najboljim regionalnim filmom proglašen je "Tilva Roš" Nikole Ležaića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije