Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava
Povratak na članak

Zašto je Quentin Tarantino najvažniji redatelj današnjice?

Oduševljenje koje sam 1994. osjetio te godine u Cannesu gledajući “Pakleni šund” nije me tijekom gledanja njegovih filmova napustilo do danas, kada u kinima imamo njegov najnoviji film “Odbjegli Django”

Komentari 15

Avatar __MAX__
__MAX__
18:54 21.01.2013.

...shvatam ga kao prosjecna redatelja koji ima malo pshihickih problema.....Vjecita tematika njegovih filmova su nasilje sa iskasapljenim ljudskim tjelima. Tipicni redatelj za tinejdzere...

VL
FE
Felis
12:15 21.01.2013.

Njegovi filmovi imaju stvarno originalno okarakterizirane likove, vrhunski razrađene dijaloge (i monologe) - sjetimo se uvoda u Django i Nemilosrdne gadove (Christoph Waltz). Poseban efekt daju prenaglašeni, gotovo komični prikazi nasilja koji prkose logici i fizici - metak iz pištolja čovjeka odbaci 3 m i pritom mu se u djeliću sekunde prolije 2 L krvi... sve to čini jednu bizarnu formulu koja stvarno vrhunski pali. U svom žanru je apsolutno VRHUNSKI, ali mislim da se ne može uspoređivati sa redateljima drugih žanrova - jednostavno je previše drugačiji i u tome je izvrstan!!!

VL
Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
12:36 21.01.2013.

Stanley Kubrick je jedini redateljski genij ..svi ostali su zanatlije!

VL
Avatar Proleter
Proleter
13:01 21.01.2013.

@dtunjic1: Zanatlija si ti koji uopće uspoređuješ Kubricka i Tarantina. To je kao da uspoređuješ Dalija i Van Gogha.

VL
TE
Televizor
13:12 21.01.2013.

Nikad me nije oduševljavao. Stoga mi je nerazumljiva euforija.

VL
MA
mare0801
13:24 21.01.2013.

kako bih ja htjela znati puno o filmu i sada napisati briljantan komentar u kojemu bih rekla pametno i argumentirano zašto volim Tarantinove filmove. Ja jednostavno obožavam njegove filmove,ne treba mi tumač,prevoditelj,ni društvo da ih gledam.Tarantino puca "ravno u glavu" s emocijom,humorom i porukom. Apsolutna legenda.

VL
DU
Deleted user
13:46 21.01.2013.

i zaboravih, onaj film o vampirima dje glumi on harvey keitel, george clooney ili ono sranje, "inglorious bastards" sa bradom pitom o nijemcima, tamo kao mlate toljagama, razbijaju glave. isti kalup,samo likove iz filma “reservoir dogs” obuko u americko njemackeke uniforme sve ostalo isto. to samo idioti mogu gledati. tako su dobri njegovi filmovi da u svijetu niko nije za njih cuo. kad bi pravili anketu da se nabroje tarantinovi filmovi ja mislim da bi se ljudi samo sjetili "pulp fiction" jedino nije los “Jackie brown”.. I eto sto sam prije reko.. da nisam ovaj film spomenuo koliko bi vas se sjetilo eto koliko su mu kvalitetni filmovi

VL
MA
Mario100
13:53 21.01.2013.

Svaka čast Tarantinu i njegovom umjetničkom radu koji stvarno ostavlja traga i ima posebno mjesto u filmskoj industriji ali pitanje u anketi da li je on najvažniji redatelj današnjice mislim da nije na mjestu i da kvalitetom ne može konkurirati redateljskom vrhu...svi njegovi filmovi imaju istu notu koja ih prati i to je on...ali treba proči još neko vrijeme da on bude najvažniji u doslovnom redateljskom smislu!!!

VL
LP
Lebron Petrovic
18:56 21.01.2013.

Najvažniji nije ali je dobar i najluđi je!

VL
BR
brkom7
19:47 21.01.2013.

Scorsese je radio autorska ostvarenja na početku karijere, kasnije se izgubio u industriji ipočeo kopirati sam sebe. Tatantino 20 godina zadržava konstantu kada je u pitanju autorska moć i svakim novim filmom iznenađuje i čini zaokret. Jak autor i to je to. Ali u svom žanru i za svoje godine. U njegovim godinama je David Lynch također bio u cvatu autorstva, kao i Scorsese i većina redatelja, tako da ništa čudno. Ali ako uspoređujete Tarantina i recimo Hanekea , ne može se reći da je Tarantino veći i važniji, samo komercijalniji i zabavniji.

VL
SE
serđo
19:58 21.01.2013.

i ja sam bio oduševljen paklenim šundom, ali sam onda navršio 20 i shvatio da je to jedan redatelj koji radi samo "omaže", tj. krade tuđe filmove i pod krinkom posvete to ukalupljuje u svoje autorske uratke jer zapravo svojih ideja nema. dozlaboga dosadno i repetitivno. no, tko sam ja da sudim o tome, obična gologuzija s neta, mulaoremović sigurno zna bolje :-)

VL
OG
Oluja-Gotovina
20:50 21.01.2013.

Gledao sam film i meni to nije to. Cijeli film nosi sjajni Christoph Waltz, a kad njega ubiju pola sata ili 45 minuta prije kraja, taj zadnji dio filma bez njega mi je tako dosadan i što je najgore predvidiv, da sam na kraju ipak ostao pomalo razočaran. U stvari, Tarantinov najbolji film je Reservoir Dogs. Pravu romansu napravio mu je Tony Scott, a Pakleni šund mu je napravio Roger Avary, on je nakon toga imao još solidan Jackie Brown, i pola solidnog "Od sumraka do zora" (prvi dio filma vrhunski, drugi dio teško smeće). I to najbolje pokazuje sve: otkad se počeo družiti s Rodrigezoim kvaliteta mu je naglo pala. Neke filmove poput "Sudbina pali radio" ili "Kill Bill bilo koji vol." ja ne mogu od dosade gledati ni da mi netko pupčanu cijev stavi na čelo.

VL
OB
-obrisani-
23:34 21.01.2013.

Nakon dugo vremena zalomilo mi se pogledati tarantinov film, vjerujem posljednji put. Čovjek se već 20 godina ne može odmaknuti od prosipanja mozgova. Mislim da bi definitivno trebao potražiti stručnu pomoć, jer ne znam kakva osoba na takav način razmišljaja i na tome gradi film.

VL
JM
Jean-Michel_Nicolier
10:53 22.01.2013.

Zašto je Quentin Tarantino najvažniji redatelj današnjice? Zato što publici zna lijepo upakirati gadosti koje traže. Danas se dobar i normalan film mora tražiti povećalom.

VL
DU
Deleted user
23:19 23.01.2013.

napravio jedan dobar film, sve ostalo sranje.. isto ko I ovaj django. ahaaaaaa svi kao bili protiv robstva. kao ono, "nisam ja majke mi" nigger pobi pola amerike. a svi bijelci inferiorni . a u to doba crnac nije smio oruzje nositi. bio I zakon mogli su ga ubit ko psa na licu mjesta ako bi ga zatekli sa oruzjem. nisu smjeli ici u dio grada ddje bjelci zive I django bi bio sretan ako bi dobio poso da cisti konjska govna po stalama. ako ovako nastave za 20 godina kad budu snimali filmove o ratu u yugoslaviji gotovinu I markaca ce glumiti crnci... isto ko dinami hajduk i ostali domoljubni klubovi. misle da su manchester ili chelsea ako dovode crnce. a da su ti crnci sto dobri ne bi onini culi za hrvatsku a kamo li igrali. vec bi njih pokupili engleski klubovi

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.