Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđen angažman

Žarko Radić 1. listopada postaje ravnatelj Drame splitskog HNK

'04.05.2011., Zagreb - Zarko Radic, glumac.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
29.09.2013.
u 22:39

Radić će naslijediti Jasena Boku koji je početkom ljeta iz osobnih razloga podnio ostavku

Glumac Žarko Radić za Večernji je list potvrdio svoj novi angažman u Splitu.

– Dogovorio sam se s intendantom da preuzmem vođenje ansambla Drame splitskog teatra. Očekujem da to u ponedjeljak potvrdi i Kazališno vijeće HNK Split pa ću na dužnost najvjerojatnije stupiti 1. listopada – kazao nam je. Mjesto je ostalo upražnjeno nakon što je Jasen Boko početkom ljeta, naglašavajući da to čini isključivo iz osobnih razloga, podnio ostavku. Prema riječima intendanta Tončija Bilića Boko ostaje u teatru, i to ne samo kao dramaturg.

Žarko Radić u splitski HNK stigao je prije nešto više od godinu i pol dana iz riječkog HNK u kojem je od 2008. do 2011. također bio ravnatelj Drame. Već se tada po hodnicima splitskog kazališta šuškalo da Radić dolazi za šefa Drame, ali se njegovo stupanje na funkciju oteglo zbog višegodišnjeg nepotvrđivanja Mucala na mjesto intendanta. Kada Radić konačno stupi na dužnost, počinje i nova kazališna sezona. Dočekat će ga repertoar koji je dogovorio Boko, a Radić ostaje aktivan i kao glumac prema još uvijek valjanom ugovoru. Između ostalog, glumit će u novoj predstavi \"Majka Hrabrost\".

Kadrovska križaljka u HNK Split još nije dovršena. U prosincu Ivici Čikešu istječe mandat v. d. ravnatelja Opere. Hoće li ga intendant na tom mjestu zadržati, ostaje nam vidjeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije