Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Artistic Administration and Producing Forum

Započeo drugi dio programa Opera Europa u zagrebačkom HNK

Zagreb: HNK je domaćin susreta intendanata, producenata i profesionalaca iz područja operne umjetnosti
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/26
21.03.2024.
u 19:00

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu domaćin je važne manifestacije Opera Europa zbog koje su u Zagreb pristigli su intendanti, producenti i menadžeri iz cijelog svijeta, a upravo započeo je njen drugi dio Artistic Administration and Producing Forum

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu započeo je Artistic Administration and Producing Forum, drugi dio programa Opera Europa, najvećeg udruženja opernih kuća i festivala. 

Okupljene, više od 70 intendanata, poslovnih ravnatelja, producenata i opernih stručnjaka iz cijelog svijeta, pozdravili su i dobrodošlicu im poželjeli ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, indentantica HNK u Zagrebu Iva Hraste-Sočo te direktorica Opera Europa Karen Stone. 

- Hrvatska jedna od rijetkih zemalja čija su kazališta tijekom pandemije bila otvorena, a u proteklih nekoliko godina imali smo izvanredna dostignuća što se tiče opere i izvedbenih umjetnosti. Mi smo jedna od rijetkih zemalja u kojoj su kazališta bila otvorena tijekom pandemije. Poruka je da su umjetnosti važne i nismo dali da stanu, već smo imali manje produkcije i taj potez stvorio je kulturni kapital koji je omogućio da kulturni život u punini vratimo lakše i brže nego drugi - kazala je ministrica Obuljen Koržinek. 

Tijekom tri dana, sudionici Artistic Administration and Producing Forum imat će priliku međusobno razmjenjivati pozitivne prakse, ideje, izazove i alate te prisustvovati nizu razgovora i predavanja. Prvo od njih bilo je interesantno predavanje hrvatske stručnjakinje za autorska prava i intelektualno vlasništvo Romane Matanovac Vučković o copyrightu u opernom svijetu s naglaskom na novim izazovima poput interneta i umjetne inteligencije. 

Zagreb: HNK je domaćin susreta intendanata, producenata i profesionalaca iz područja operne umjetnosti Zagreb: HNK je domaćin susreta intendanata, producenata i profesionalaca iz područja operne umjetnosti
1/26

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije