Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreslin

Zajednički koncert Mary Coughlan i Vlade Kreslina u Tvornici

MARY COUGHLAN
marycouglhlanmusic.com
24.01.2012.
u 13:17

Mary je objavila 15 albuma, glumila je u tri filma Neila Jordana. Skladbe za nju pisali su Bob Geldof, Shane McGowan, Elvis Costello i Bono, a album "Long Honeymoon" producirao joj je (i svirao na njemu) Greg Cohen

Irska jazz-folk pjevačica Mary Coughlan nastupa u petak 27. siječnja u Tvornici kulture u Šubićevoj, a pridružit će joj se poljski klavijaturist Pawel Grudziena. Mary Coughlan u svojoj je zemlji naišla je na veliko odobravanje za svoje emocionalne i iskrene jazz-glazbene izričaje. Kao najstarija u obitelji s petero djece imala je težak život – napustila je školu sa 15 godina, nakon čega zbog alkohola i droge završava u ustanovi za mentalno oboljele osobe, no ljubav prema glazbi i želja za životom natjerala ju je da skupi snage i krene ispočetka. Sredinom 70-ih upoznala je svog supruga Fintana Coughlana i s njim osnovala obitelj, koja se raspala 1981. Ponovno pred životnim krahom, upoznala je slavnog nizozemskog producenta Erika Vissera koji joj je pomogao da snimi prvi album, koji je neočekivano prodan u 100 tisuća primjeraka u Irskoj. Četvrti album "Uncertain Pleasures“ objavljuje 1990. godine, a bio je vrlo slušan u Velikoj Britaniji. Novi zaokret u karijeri Coughlan je napravila u lipnju 2000. godine nizom multimedijalnih predstava u Dublinu i Londonu u čast Billie Holiday. Novi studijski album "Long Honeymoon“ izdan je u travnju 2001. godine, a prvi sljedeći već iduće godine, "Red Blues“.

Mary je do sada objavila 15 albuma, glumila je u tri filma redatelja i oskarovca Neila Jordana. Originalne skladbe za nju su pisali Bob Geldof, Shane McGowan, Elvis Costello i Bono, a album "Long Honeymoon" producirao joj je (i svirao na njemu) Greg Cohen, dugogodišnji basist Tom Waitsa. Lani u studenom objavila je autobiografiju "Bloody Mary" koja je brzo postala bestseller.  

U Tvornici nastupa u pratnji poljskog klavirista Pawela Grudziena i hrvatskog kontrabasista Svena Buića. Specijalni gost koncerta je slovenska rock-zvijezda Vlado Kreslin (vokal, gitara, usna harmonika).

Koncert iz Tvornice izravno će se prenositi na 2. programu Hrvatskog radija.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije