Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT

Zagrepčanke i dečki: „Na kraju tunela, točkica bijela“

zagrepčanke i dečki
29.05.2013.
u 09:15

Koncert povodom proslave 20-tog rođendana - nedjelja, 02.06.2013., Lisinski, u 11 sati

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 2. lipnja u 11 sati započet će velika, jubilarna proslava 20-og rođendana zbora „Zagrepčanke i dečki“.

Koncertom pod nazivom „Na kraju tunela, točkica bijela“, koji će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, te uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba,  članovi plesnog zbora svim posjetiteljima – malim i velikim, pokazat će da nada u bolje sutra zbilja postoji.

Uz plesni zbor čije su pjesme u protekle dvije godine osvojile sam vrh ljestvice Dječje TV (Jabuka TV) nastupit će i plesači Cro Dance-a, La dance-a, te Dječji zagrebački gitarski orkestar, a pridružit će im se i miljenica dječje publike, Ivana Radovniković.

- Plesni zbor „Zagrepčanke i dečki“ trenutno broji više od 150 aktivnih članova – djece predškolske i školske dobi. Kroz umjetnički i odgojni rad s mladima, kroz bavljenje vrijednim i edukativnim sadržajima, kroz koncerte i TV nastupe, uvjereni smo da činimo značajan pomak u stvaranju kulture i običaja, te stvaranju bolje odgojenih i tolerantnijih mladih ljudi, sklonih dobroti, ljubavi, miru i nenasilnom rješavanju svojih problema u užoj i široj zajednici – kazala nam je Lana Marinović, voditeljica zbora.

- Zagrepčanke i dečki su zaljubljeni u pjesmu i ples, pjevanje uz gitaru te klasični ples i u poeziju. Kod nas ćete među ostalima upoznati Enolu koja u trećoj godini govori poeziju i zna četrnaest pjesmica napamet. Vitomiru koja je skoro u četvrtoj godini, a kao od šale recitira malo teže pjesmice, Laru koja nema ni tri godina, ali već ima blistavu glumačku karijeru, najfotogeničnija je cura na svijetu – ponosno nabraja Lana Marinović, žena čije je vrijeme podređeno ovoj djeci. S njima redovito pleše, pjeva, svira...

Pa tako raspjevana družina, osim zbora, ima i besplatni tečaj pjevanja uz gitaru, kod njih možete besplatno snimiti i cijeli svoj solistički CD ili se samo družiti. Ovaj dječji zbor \'Zagrepčanke i dečki\', mogu se pohvaliti i svojim poznatim pjesmama kao što su:
„Volite se ljudi“ - NAJHIT GODINE 2011. i „Leptiriću u trbuhu“ – NAJHIT GODINE 2012.  na Top Listi Dječje TV (Jabuka TV), u konkurenciji 20-tak dječjih zborova iz cijele Hrvatske.

Zato ih odmah upoznajte, pjevajući u Lisinskom 2. lipnja u 11 sati, a nakon toga, tko zna, možda postanete njihov novi član.
Karte može nabaviti na blagajni koncertne dvorane Lisinski po cijeni od 40, 60 ili 100 kn. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije