Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb i sofa

Zagrepčanin Nicol Ljubić na Plavoj sofi sajma knjiga u Frankfurtu

frankfurt
afp
07.10.2010.
u 14:50

Njemačkih novinar i pisac Nicol Ljubić, rođen 1971. godine u Zagrebu, jedan je od pisaca gostiju čuvene Plave sofe na frankfurtskom sajmu knjiga. Na hrvatski mu je prije dvije godine preveden "Zavičajni roman".

Godinama su hrvatski pisci prisutni na najvećem svjetskom sajmu knjiga u Frankfurtu, ali ni jedan nije bio pozvan na gostovanje u Plavu sofu. No ove godine u tom uglednom i atraktivnom programu koji je prije dvije godine izborio srpski pisac i diplomat Dragan Velikić, gostovat će njemački novinar i sve poznatiji pisac Nicol Ljubić, rođen 1971. godine u Zagrebu. Ljubić je iz Zagreba odselio u djetinjstvu, ali u posljednje vrijeme uči hrvatski jezik. Na hrvatski mu je prije dvije godine prevedena zapažena knjiga "Zavičajni roman", koja ima trešnjevački početak (nakladnik Durieux), a vjerojatno će biti objavljen i novi roman "Meeresstille" s kojim je Ljubić očito osigurao i pozornost frankfurtskog sajma.

Prije nekoliko tjedana Ljubić je uz Dubravku Ugrešić bio i jedini hrvatski sudionik uglednog berlinskog književnog festivala.

Frankfurt je ove godine u znaku Argentine koja je zemlja gost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije