Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljerka Njerš

Zagrepčani posjetili galeriju Ljerke Njerš u Žepču

njers2
Foto: Ljerka Njerš ispred svoje galerije u Žepču foto Višnja Serdar
1/5
23.04.2011.
u 06:12

Radovi Ljerke Njerš izloženi su u najljepšem prostoru i Domu kulture. Želja je da galerija postane nadahnućem ljjepote za nas i za goste koji dolaze i prolaze Žepčem

Istaknuta hrvatska slikarica i keramičarka Ljerka Njerš posjetila je s prijateljima i ljubiteljima umjetnosti Žepče, mjesto u susjednoj Bosni i Hercegovini. U zavičaju umjetnice tamo je lani otvorena Galerija Ljerke Njerš i predstavljeno osebujno slikarsko i keramičarsko djelo umjetnice koja je aktivna sudionica naše likvone scene.  

- Ljerka Njerš neraskidivo je povezana s našim lijepim žepačkim prostorima: njezina majka Dragica Gjurić rođena je Žepčanka, a Ljerka je rođena u nekadašnjem industrijski razvijenom Begovu Hanu kod Žepča. Nakon njezine velike izložbe slika i keramike u Katoličkom školskom centru Don Bosco, odlučil smo formirati GALERIJU LJERKE NJERŠ što nam je uspjelo 2010. godine. Njezine radove izložili smo u našem najljepšem prostoru i Domu kulture. Naša je želja da galerija postane nadahnućem ljjepote za nas i za goste koji dolaze i prolaze kroz naš grad", napisao je u katalogu načelnik Mato Zovko.

- Posjetili smo i Katolički školski centar Don Bosco u Žepču, gdje nas je gostoljubivo primio ravnatelj o. Tihomir Šutalo, rekla nam je po povratku umjetnica Ljerka Njerš. A da sve u vezi s posjetom bude zabilježeno fotografijom, pobrinuli su se Višnja Serdar i Marko Ćilić.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:09 25.04.2011.

http://www.gumakau.com/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije