Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumentarci

ZagrebDox: Što god odaberete, nećete pogriješiti

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
27.02.2018.
u 13:24

Špica je do nedjelje u Kaptol Boutique Cinema, a niste li još odlučili koje ćete filmove gledati, možda vam pomognu ove preporuke...

Unatoč debelim minusima zbog kojih se mnogima ne izlazi, Kaptol Boutique Cinema je pun. Što nije čudno jer je ovoga tjedna dom ZagrebDoxa, popularnog festivala za čije se projekcije ulaznice redovito razgrabe.

Sve do nedjelje zagrebačka se špica privremeno nastanila na Doxu, a iako festival u svom 14. izdanju nudi čak 125 naslova raspoređenih u četrnaest programa, poznata lica koja smo na njemu zatekli poručuju: što god odaberete, sigurno nećete pogriješiti.
Mnogi se i ove godine najviše vesele Kontroverznom doxu, u kojemu se prikazuje šest filmova, od priče o ratnom kriminalcu koji se nastoji pomiriti sa svojom prošlošću u finsko-danskom dokumentarcu “Neoprošteni” do prikaza života samoprozvanog predsjednika nepostojeće države Liberland u radu redateljice Marie-Emme Paoli.

– Kontroverzni dox apsolutno je moj omiljeni program – kaže filozofkinja Nadežda Čačinović. A da nije jedina, dokazuju i prodane ulaznice po kojima je to među najpopularnijim segmentima festivala.

– I ja preporučujem sve naslove s Kontroverznog doxa, ali i “Drugu stranu svega” autorice Mile Turajlić koja se prikazuje u Regionalnoj konkurenciji – ističe redatelj Branko Ištvančić.
Među onima koji se pak posebno raduju filmu kineskog konceptualnog umjetnika Aija Weiweija je i književnik Kristian Novak koji preporučuje i dokumentarac “U slučaju rata”.

– Kvaliteta je zaštitni znak festivala i svim posjetiteljima savjetovao bih da ne budu izbirljivi. Na što se god odluče, neće pogriješiti – zaključuje redatelj Vinko Brešan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije