Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački solisti

Novu sezonu najavljuju koncertima

zagrebački solisti
Foto: PR FOTO
10.09.2015.
u 13:53

Silno zaposleni bit će članovi ovog proslavljenog ansambla

Silno su zaposleni ovih dana glazbenici Zagrebačkih solista. Večeras, 10. rujna, u Mimari sudjeluju na autorskom koncertu Miroslava Miletića u čast 90. obljetnice skladateljeva rođenja, a svoj vlastiti mali festival u petak zaključuju koncertom na Tomislavovu trgu u okviru priredbe koju Zagrepčanima poklanja tvrtka Allianz. Iza zgrade Umjetničkog paviljona, na čijim će zidovima biti projiciran svjetlosni digitalni spektakl, uz Zagrebačke soliste nastupit će i nadareni mladi zagrebački pijanist Jan Niković.

Večer nakon zagrebačkog spektakla, u subotu, Zagrebački solisti će radost glazbe već širiti na koncertu u Drnišu, a u nedjelju u Petrinji, dok ih 26. rujna čeka nastup na otvorenju sezone Lisinskog s Matejom Meštrovićem, ansamblom Sudar i Stefanom Milenkovićem. A sve je to tek uvod u novu sezonu. Tradicionalni pretplatnički ciklus od šest koncerata u HGZ-u, na kojem će ugostiti čitav niz renomiranih virtuoza, počet će 21. listopada uz sudjelovanje Vokalnog ansambla Antiphonus. Tri koncerta bit će održana u palači Dverce, a sljedeće godine čekaju ih i brojna gostovanja.

>> Koncert Zagrebačkih solista kao posljednja izvedba 61. Splitskog ljeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije