Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševili publiku

Zagrebački Balet gostuje na Igrama s "Ponosom i predrasudama"

HNK Zagreb
25.07.2022.
u 10:35

U dubrovačkom parku Gradac održane su dvije izvedbe neoromantičnog baleta u režiji Lea Mujića

Balet HNK Zagreb očarao je publiku Igara dvjema izvedbama neoromantičnog baleta "Ponos i predrasude" redatelja i koreografa Lea Mujića, nastalog prema istoimenom kultnom romanu Jane Austen.

Publika je izvođače nagradila ovacijama za balet praizveden 2020. Dubrovački park Gradac tako je dvije večeri bio kulisa priče o životu ruralnog engleskog društva s početka 19. stoljeća.

"Balet je teško napraviti, to je velika, ranjiva, sofisticirana, apstraktna umjetnost koja zaslužuje sve poštovanje. Kratak je vijek koji plesači provedu na sceni, a jedan fragment njihova života dogodio se večeras u ovom fenomenalnom gradu, na ovoj fenomenalnoj sceni. Imam dojam da je ovaj balet došao kući", rekao je koreograf i redatelj Leo Mujić nakon dubrovačkih izvedbi svog hit-baleta.​ 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije