Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

"Zagrebački anđeli" - najmlađi gosti na natjecanju zborova

02. svibnja 2016. u 15:41 484 prikaza
Zagrebački anđeli
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/4

U maloj dvorani KD "Vatroslav Lisinski" održano je 29. travnja 2016. 13. natjecanje zborova u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka, pokroviteljstvo Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te partnere KD Vatroslava Lisinskog i Hrvatsko društvo skladatelja. Posebnost ovogodišnjeg izdanja Natjecanja bili su najmlađi natjecatelji - dječji zborovi te zborovi mladih. Na tom lijepom događaju i druženju malih i velikih pjevača, uz stručan žiri sastavljen od naših poznatih glazbenika i dirigenata Marija Ramljak, Antoaneta Radočaj Jerković, Jasenka Ostojić, Vlado Sunko i Malden Tarbuk , nastupili su - kao najmlađi sudionici - dječji zbor "Zagrebački anđeli" pod stručnim vodstvom naših renomiranih glazbenika Ines i Vitomira Ivanjek.

Već na samom početku su ovi mali pjevači osvojili simpatije publike, a svojom pjesmom i nastupom pokazali da tek nešto malo više od 3 godine, koliko imaju najmlađi članovi ovog zbora, nije premalo da bi se moglo lijepo pjevati!

"Zagrebački anđeli" inače imaju i sekciju ritmike, a pred njima su u svibnju i lipnju još brojni nastupi (kao što su Festival dječjih zborova Zagrebačke županije i Grada Zagreba, Majčin dan na Zrinjevcu, 35 godina Cekatea, Cest is d'best, te će svi koji ove vesele male pjevače (i plesače) još nisu čuli i vidjeli za to imati priliku.

Više o samom natjecanju i zavidnim rezultatima sudionika možete pronaći na web stranicama Centra za kulturu Trešnjevka nastavlja tradiciju nacionalnih zborskih natjecanja koja se održavaju u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. 13. Natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova - Zagreb 2016. okupit će 29. i 30. travnja ponajbolje vokalne ansamble u nadmetanju za prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja. 

NA INSTAGRAMU
Sat vremena prije nego što je Seve potvrdila da ima koronu Igor je objavio ovo
Reakcija iz Novalje:
Cijelo ljeto kontrolira se rad ugostiteljskih objekata, trgovina, javnog prijevoza te klubova na Zrću