Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jako zaposlene

Zagrebačke Mozartine u suradnji sa riječanima Belanom i Urbanom

Mozartine
PR FOTO
16.02.2015.
u 13:19

U eteru se zavrtila Rijeka snova u izvedbi ovog zagrebačkog zbora ft. Nene Belana, a u subotu će Mozartine gostovati na Urbanovom koncertu u Domu sportova

Zagrebačke Mozartine koje su prošle godine proslavile svoju 15.-u obljetnicu djelovanja, te koje su svojim klasičnim repertoarom osim Hrvatske osvojile i svijet, uključujući nastupe na svjetskom festivalu u New Yorku, nastup u Europskom parlamentu u Bruxellesu, nastupe u Londonu, Stockholmu, Augsburgu, Budimpešti, Krakowu i dr., trenutno su više okupirane pop-rock glazbom. Naime, zbor priprema izlazak svog šestog albuma, koji je njima prvi album pop-rock glazbe i tou suradnji sa hrvatskim izvođačima..

Široj publici je već dobro poznata prva suradnja Mozartina, ona sa Damirom Urbanom na pjesmi “Glas jeka” , snimljena 2011.godine. Nakon velikog uspjeha te pjesme, te malo dulje pauze, zbor je obradio Gibonnijevu pjesmu “Vrata do nas”, za koju je snimljen i spot u režiji Filipa Filkovića Philtza, a ovih ćete dana u eteru ovih dana sve češće čuti i obradu izvrsne Belanove pjesme “Rijeka snova”, koja je u izvedbi Mozartina i Nene, a u aranžmanu Dubravka Palanovića i Nikše Bratoša dobila novo ruho..

Rijeka snova premijerno puštena 15.veljače u Music pubu Zlatka Turkalja na HR2 u 14 sati, osim u radijskom eteru ovih će dana biti dostupna i na Youtube kanalu Mozartina.

Inače, Mozartine će sa četiri pjesme nastupiti kao gošće i na velikom koncertu Damira Urbana i njegove četvorke, koji će se održati u Domu sportova 21. veljače, ćemu se djevojke posebno raduju. A sa kime će djevojke zapjevati nakon Rijeke snova…saznati ćete uskoro… Naime, kako smo već spomenuli, pjesme se ubrzano snimaju, te će više informacija uskoro saznati i šira publika. Mozartine se ubrzano pripremaju i za nove inozemne projekte, te je u najavi turneja u Parizu, ali i dolazak izvrsnog kanadskog djevojačkog zbora Mozartinama tj. svim zagrepčanima u goste. Do novih informacija, uživajte u ovoj novoj pjesmi.

Poslušajte Glas jeka – Mozartine ft. Damir Urban

Poslušajte obradu Gibonnijeve pjesme Vrata do nas

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije