Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazba na Igrama

Zagrebačka filharmonija u Dubrovniku svira Mahlerovu Petu

Antoni Wit
arhiva VL
06.07.2011.
u 18:26

Zagrebačkom filharmonijom ravnat će šef-dirigent Varšavske filharmonije Antoni Wit koji je u bogatoj karijeri čak šest puta bio nominiran za nagradu Grammy

Nakon megaspektakla Mahlerove “Simfonije tisuće” u Zagrebu i Sloveniji, Mahler ostaje u središtu zanimanja naših glazbenika. Naime, Zagrebačka će filharmonija 11. srpnja u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara na Boškovićevoj poljani izvesti Mahlerovu Petu simfoniju. Za to je djelo veliki Herbert von Karajan rekao da pruža izvantjelesno iskustvo. Simfonija je zasluženu popularnost dosegnula 1971. kada je stavak Adagietto prožeo kultni film “Smrt u Veneciji” talijanskog redatelja Luchina Viscontija. Zagrebačkom filharmonijom ravnat će šef dirigent Varšavske filharmonije Antoni Wit koji je u bogatoj karijeri čak šest puta bio nominiran za nagradu Grammy. Snimio je više od 150 snimki za EMI, Sony i Naxos i prodao gotovo pet milijuna ploča za koje je primio najviše ocjene kritike i najprestižnije diskografske nagrade. Uglednim glazbenicima pridružit će se i poljski pijanist Peter Jablonski i izvesti Chopinov 2. koncert za glasovir i orkestar u f-molu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije