Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zagrebačka filharmonija pokreće novi MINIMINI ciklus za najmlađe premijerom Ježeve kućice

Zagrebačka filharmonija
23.09.2019.
u 11:27

Kultna JEŽEVA KUĆICA, ovaj put u uzajamnoj igri velikog orkestra i glumaca, na originalni tekst Branka Ćopića i glazbu Hrvoja Hegedušića te božićna priča BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH vodeći su naslovi novog MINIMINI ciklusa Zagrebačke filharmonije koji time širom otvara vrata najmlađoj publici!

Zagrebačka filharmonija već 149 godina publici nudi glazbena ostvarenja vrhunskih domaćih i svjetskih majstora, ali ove sezone, kroz posebno osmišljen ciklus za djecu, prvi put u povijesti pruža ruku prema najmlađima i omogućava poseban glazbeni doživljaj publici koja tek treba izgraditi glazbeni ukus.

Približiti klasičnu glazbu mladim generacijama u modernim vremenima raznolikih glazbenih stilova, raznovrsnih događanja, audio-vizualnih spektakala i raspršenih interesa, postaje istinski izazov.

Zagrebačka filharmonija tom je izazovu doskočila formiranjem MINIMINI ciklusa.

Što je MINIMINI ciklus? To je ciklus koncertnih predstava namijenjenih za djecu vrtićke i školske dobe. U tekućoj sezoni u sklopu MINIMINI predstavit ćemo dva premijerna naslova: Ježevu kućicu i božićnu priču Božić kod Zimogroznih.

Koncertne predstave Ježeva kućica i Božić kod Zimogroznih zamišljene su prije svega kao glazbeno i vizualno atraktivne koncertne predstave kojima je cilj «uvući» djecu u samu priču kroz njihovu interakciju s orkestrom, s tom „masom“ glazbenika koji s pozornice tako ozbiljno izgledaju i „dosadno“ zvuče, a kroz igru dirigenta i orkestra, violina i violončela, flauta i truba, svjetla i sjene, plesa i glazbe, Ježa i Lije, Zime i Groznog, pozornicu Male dvorane Lisinskog pretvoriti u čaroliju.

MINIMINI ciklus u subotu, 28. rujna otvara Ježeva kućica. Jedna od najljepših priča u stihu autora Branka Ćopića nastala je 1957.g. i od tada postala apsolutni klasik dječje književnosti čije stihove mnogi, još i dan danas, znaju napamet. Njezina univerzalna poruka o ljubavi prema domu kao prostoru vlastite slobode i sigurnosti ispričana kroz lik simpatičnog glavnog junaka Ježurke Ježića, bezvremenska je tema i vrijednost na koju uvijek valja podsjećati.

Stoga je Zagrebačka filharmonija, u režiji Petre Radin, odlučila oživiti ove vrijednosti i poruke za generacije koje dolaze. Originalnu glazbu Hrvoja Hegedušića za orkestar je prilagodio i pripremio svestrani član Zagrebačke filharmonije, trombonist, aranžer i skladatelj Marin Rabadan. Maestro David Danzmayr dirigirat će premijernim izvedbama Ježeve kućice, a „šumsku ekipu“ Ježurka Ježića glumački i glasovno utjeloviti će sjajna Hana Hegedušić, Borko Perić i Vladimir Tintor. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sara Lovrić Caparin.

Premijerne izvedbe Ježeve kućice 28. rujna 2019. su raprodane, no za sve one koji su ovaj put zakasnili, Zagrebačka filharmonija najavljuje reprize 12. listopada u 10:00 i u 12:00 sati u Maloj dvorani Lisinski.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije