Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert na dar

Zagrebačka filharmonija izvela Mozartov Requiem u Vukovaru

'zf'
''
22.11.2012.
u 14:30

Solisti su bili Valentina Fijačko, Martina Gojčeta Silić, Domagoj Dorotić i Matija Meić

U srijedu, 21. studenog 2012., u crkvi sv. Filipa i Jakova Zagrebačka filharmonija održala je svoj tradicionalni koncert na dar gradu Vukovaru. Orkestar, solisti i Zbor Zagrebačkog orkestra mladih koji je pripremio Veton Marevci, pod ravnanjem Igora Tatarevića izveli su skladbu \"Svrši stopi moje\" Krste Odaka i Requiem Wolfganga Amadeusa Mozarta. Solisti večeri bili su hrvatski pjevači sopranistica Valentina Fijačko, altistica Martina Gojčeta Silić, tenor Domagoj Dorotić i bas Matija Meić.

 

Na kraju koncerta svima se obratila gđa. Ruža Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovara s kojim Zagrebačka filharmonija uz Grad Vukovar iz godine u godinu okrunjuje realizaciju ovih prekrasnih koncerata pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, te čestitala orkestru, Zboru Zagrebačkog orkestra mladih, dirigentu i solistima na prekrasnoj večeri te im zahvalila što već 16. godina dolaze u Vukovar te prigodnim svečanim koncertima uveličavaju završne dane obljetnice stradanja grada.

Članovi Zagrebačke filharmonije posjetili su i spomenik žrtvama i položili cvijeće i svijeće.

 

Gostovanja Zagrebačke filharmonije nastavljaju se i sljedeći tjedan, točnije 29. i 30.11. kada orkestar nastupa u Ljubljani u sklopu redovne sezone Slovenske filharmonije.

Publika u Ljubljani imat će priliku uživati u skladbama Beethovena, Haydna i Straussa pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka i s poznatim ruskim violončelistom Aleksandrom Rudinom kao solistom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije