Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zadnji tjedan opusa Woodyja Allena donosi njegove najrecentnije naslove

Zadnji tjedan opusa Woodyja Allena
Foto: Promo
1/13
22.01.2018.
u 12:56

Kinoteka ovoga tjedna predstavlja Allenove filmove iz njegove europske faze – "Ponoć u Parizu" i  "Rimu s ljubavlju" – te njegov najnoviji uradak "Vrtuljak života"

Nakon što će u utorak, 23. siječnja biti prikazana repriza jednog od najuspješnijih filmova Woodyja Allena, "Zločini i prekršaji" (1989.), ostatak tjedna donosi njegove novije naslove. Tako ćemo u srijedu i četvrtak gledati dvije recentnije romantične komedije nastale tijekom Allenove europske faze. “Ponoć u Parizu” (2011.), nostalgična posveta Parizu 1920-ih s Owenom Wilsonom, Rachel McAdams i Marion Cotillard na rasporedu je u srijedu 24. siječnja, a “Rimu s ljubavlju” (2012.) s Penelope Cruz, Robertom Benignijem, Gretom Gerwig i Jesseom Eisenbergom prikazuje se u četvrtak, 25. siječnja.

Foto: Promo

Najnovije Allenovo ostvarenje “Vrtuljak života”, redateljeva posveta vlastitome djetinjstvu, prikazuje se u dva termina, u subotu, 27. siječnja i u utorak, 30. siječnja. Priča je to o četiri lika čiji se životi isprepliću usred šušura i vreve zabavnog parka Coney Island tijekom 1950-ih: Ginny (Kate Winslet), melankolična, emocionalno nestabilna bivša glumica koja sada radi kao konobarica; Humpty (Jim Belushi) njen grubi muž i upravitelj ringišpila; Mickey (Justin Timberlake), zgodan mladi spasitelj koji sanja da postane dramski pisac; i Karolina (Juno Temple), Humptyjeva odsutna kći.

Uz filmski program s fokusom na Woodyja Allena, ovaj tjedan bit će i u znaku FonoKinoteke. Novo izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa koji jednom mjesečno u prostorima kina Kinoteka ugošćuje zanimljive glazbenike, izvođače i autore te njihove projekte posvećene zvuku i glazbi održat će se u petak, 26. siječnja, a nastupit će zagrebački bend Drvored.

Subotnja matineja još je ovaj tjedan rezervirana za popularnog "Ferdinanda" (2017.).

Foto: Promo

Svi filmovi iz redovnog programa prikazuju se od 20 sati, osim matineja koje su na rasporedu u 11 sati. Koncert u sklopu FonoKinoteke počinje u 20 sati. Cijena ulaznice za filmske projekcije iznosi 15 kuna, a ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije i koncerta ili online na www.ulaznice.hr.  

Ulaznice za koncert u sklopu FonoKinoteke moguće je kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni kina po pretprodajnoj cijeni od 35 kn. Na dan koncerta cijena ulaznica iznosit će 45 kn.

Više informacija: www.centarcesarec.hr // www.facebook.com/KinoKinoteka

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije