Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNT PROMOTORA

Zadarski metalci otkazali festival, Dimensions i Outlook sele iz RH?

INmusic
Sanjin Strukić/Pixsell
25.03.2013.
u 18:09

Nastavlja se borba protiv PDV-a na rock ulaznice, koji bi trebao biti značajno veći nego u susjednim zemljama

Udruga koncertnih promotora Promo nastavlja borbu za izjednačavanje stope PDV-a na ulaznice za koncerte sa stopom od 5 posto PDV-a koja je propisana za kinoulaznice i koja će biti konkurentna ostalim zemljama Europske unije u kojima je stopa na ulaznice za koncerte, kina i kazališta od 3 do 10 posto. Nakon što je najveći hrvatski glazbeni festival INmusic najavio preseljenje u susjednu Sloveniju ako Vlada ne odustane od PDV-a koji je veći nego u ostalim zemljama regije, selidbu su najavili još neki festivali. Zbog neizdržive porezne politike, upozorili su priopćenjem predstavnici udruge Promo, otkazan je zadarski festival heavy metal glazbe Burning Sea, a mogući odlazak iz Hrvatske najavljuju i organizatori Outlook i Dimensions festivala, koji svakoga ljeta privuku dojmljiv broj stranih turista te koji su Puli dosad (prema procjenama organizatora) generirali oko 80 milijuna kuna prihoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije