Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani satire

Zabavni Nušić kakvim ga danas vidi Beograd

Dani satire, Jugoslovensko dramsko pozirište, Sumnjivo lice
arhiva Kerempuh
14.06.2013.
u 11:01

Zadnja predstava u sklopu Dana satire na rasporedu je u srijedu 19. lipnja, a do tada nas čeka još jedno gostovanje; Mestno gledališče ljubljansko izvodi Žensku komediju Heinera Müllera u režiji Ivice Buljana

Čak dva Nušića gledamo ove godine na 37. Danima satire Fadila Hadžića. Njegovu Gospođu ministarku (na rasporedu festivala je upravo večeras) za Satiričko kazalište Kerempuh režirao Oliver Frljić, a predstava je na hrvatskoj teatarskoj sceni posebna i po tome što se izvodi na srpskom uz titlove s prijevodom na hrvatski jezik.

Susret sa Sekom

Drugo Nušićevo djelo stiže iz Srbije – u subotu 15. lipnja Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda izvodi njegovu komediju Sumnjivo lice. Tu je komediju Nušić napisao 1888. godine, a praizvedena je tek 1928. godine. To je prva velika komedija Branislava Nušića, koja je do danas ostala jedno od njegovih najpopularnijih, najsmješnijih i najhrabrijih djela.

Redatelj i scenograf predstave je Jagoš Marković, a za njegovu predstavu srpska kazališna kritika tvrdi: “Ovo Sumnjivo lice, disciplinirana burleska (s romantičnim krajem), zdravo je zabavna i zabavno inteligentna predstava, u kojoj publika nema razloga stidjeti se svog smijeha.” Glavne uloge u predstavi tumače Nebojša Glogovac i Jelisaveta Seka Sablić, koju zagrebačka kazališna publika čeka s posebnim nestrpljenjem. U ostalim su ulogama: Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Bojan Dimitrijević, Vlasta Velisavljević, Nebojša Milovanović...

Još i Slovenci

Zadnja predstava u sklopu Dana satire na rasporedu je u srijedu 19. lipnja, a do tada nas čeka još jedno gostovanje; Mestno gledališče ljubljansko izvodi Žensku komediju Heinera Müllera u režiji Ivice Buljana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije