Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Za životno djelo nagrađen graditelj orgulja Ivan Faullend Heferer

U Staroj gradskoj vijećnici predsjednik Skupštine grada Zagreba Darinko Kosor predao nagrade ULUPUH-a sinu Ivana Faullenda Heferera, ekipi 49. Zagrebačkog salona, Martini Petranović i Jeleni Blagović
12. prosinca 2014. u 14:50 0 komentara 386 prikaza

Nije bilo dvojbe u odluci da se ULUPUH-ova nagrada za životno djelo ove godine dodijeli 87-godišnjem Ivanu Faullendu Hefereru, umjetničkom graditelju i restauratoru orgulja, harmonija i klavira! Umjetnička radionica Heferer dala je pet generacija graditelja i restauratora orgulja.

Ivanov sin Tomislav Faullend Heferer graditelj je zadaraskih morskih orgulja, pa nema zime za nastavak dinastije Heferer koja se oslanja na činjenicu da Tomislav ima čak četvero djece! A pet generacija radionice dalo je svoj odlikovanja vrijedan obol primijenjenoj umjetnosti. Ivan Faullend Heferer i je odlikovan – i to Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića (2003). Jučer je na svečanoj dodjeli ULUPUH-ovih nagrada za 2014. godinu u Staroj gradskoj vijećnici nagradu preuzeo Tomislav Faullend Heferer.

Nagrada za najbolji izložbeni projekt dodijeljena je izložbi primijenjene umjetnosti i dizajna 49. zagrebačkog salona “Pomicanje granica – komunikacija i nova mobilnost” čija je autorica koncepcije, selektorica i kustosica Višnja Slavica Gabout,  ravnateljica je Ivana Bakal, prostorno-likovni postav je Marija Beusana, a vizualni identitet Ivana Križana.

Najbolji izdavački projekt je monografija “Prepoznatljivo svoja – kostimografkinja Ika Škomrlj” Martine Petranović. Knjigu je uredila Ivana Bakal, a grafički dizajn potpisuje Zlatka Salopek. Nagradu za najboljeg mladog umjetnika dobila je Jelena Blagović. ULUPUH-ovo godišnje priznanje za poseban doprinos ugledu udruge dobile su Andrea Bassi i Tahir Mujičić,  te inicijatori i autori hrvatsko-mađarskog koprodukcijskog projekta EU-UPO-PREPOZNAVANJE u sklopu kojega je ove godine razmijenjeno šest izTahir Mujičić

ložbi između Zagreba i Pečuha!

Nagrade je u ime pokrovitelja, Skupštine grada Zagreba, nagrađenima predao predsjednik Skupštine Darinko Kosor.

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.