Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ INTENDANTA

Za osječke kazalištarce “dan D” je 17. veljače

HNK Osijek
Davor Javorović/Pixsell
04.02.2014.
u 17:00

Predložene izmjene Zakona o kazalištima puštene su u proceduru, a očekuje se da će do 17. veljače biti prihvaćene i objavljene

Za osječke kazalištarce “dan D” je 17. veljače. Tada bi prema najavama trebali doznati ime novoga v. d. intendanta. Predložene izmjene Zakona o kazalištima prema kojima će u slučaju nemogućnosti dogovora osnivača intendanta moći predložiti ministar kulture poslane su u saborsku proceduru.

– Sve ide onako kako smo se dogovorili. Nije bilo nikakvih odstupanja od toga – potvrdila je glasnogovornica Ministarstva kulture Nataša Petrinjak.

Naime, od početka prosinca, kada je istekao mandat dosadašnjem intendantu osječkog HNK Božidaru Šnajderu, ova je kazališna kuća obezglavljena. Iako trenutačno nemaju odgovorne osobe, nalog za prošlomjesečne plaće potpisao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

– Sa zakonskim izmjenama trebala bi se završiti ova odiseja. Plaće bi trebale biti isplaćene do 20. veljače – rekla je Ljubica Pilić, glavna tajnica u Hrvatskom sindikatu djelatnika u kulturi, napomenuvši kako je osječko kazalište prevažna institucija u Slavoniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije