Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijenosi iz Bečke opere

Za četrnaest eura možete pratiti predstave iz Beča

Scena iz baleta "Orašar"
Foto: Arhiva VL
02.12.2013.
u 10:15

U petak 13. prosinca slijedi prijenos “Tristana i Izolde” Richarda Wagnera, a gledatelje u prosincu očekuju još i “La cenerentola“, “Orašar”, “Fidelio” i “Šišmiš”

Nitko vjerojatno nije ni sumnjao da će i bečka Državna opera ući u novo digitalno doba. Od 27. listopada odabrane izvedbe iz njezina repertoara mogu se pratiti diljem svijeta putem SmartTV-a. Bečka opera, koja po sezoni ima po 60 izvedbi raznih djela te time i najveći repertoar u svijetu, odlučila je ljubiteljima opere i baleta omogućiti da iz svojih domova prate njezine izvedbe.

Prijenos počinje pola sata prije predstave, a gledatelji tako mogu doživjeti i dio atmosfere prije početka izvedbe te doznati informacije o komadu koji će gledati. Prijenos se ne prekida ni tijekom pauza. Izvedbe se prikazuju uz pomoć suvremene tehnologije, a dostupni su i titlovi na njemačkom, engleskom i korejskom jeziku. Za praćenje izvedbi gledatelji se moraju registrirati, a praćenje operne ili baletne predstave stoji 14 eura, a cijena izvedbi koje se mogu dobiti na zahtjev iznosi 5 eura. Projekt je počeo prijenosom “Kavalira s ružom” Richarda Straussa u listopadu, a nastavljen je 27. studenog Mozartovom “Čarobnom frulom”. 13. prosinca slijedi prijenos “Tristana i Izolde” Richarda Wagnera, a gledatelje u prosincu očekuju još i “La cenerentola“, “Orašar”, “Fidelio” i “Šišmiš”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije