Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedanaesti po redu

Za četiri dana počinje Festival europske kratke priče

ivana simić bodrožić i zbirka poezije
petar glebov/pixsell
23.05.2012.
u 16:08

Ovogodišnja je zemlja-partner Nizozemska pa će hrvatska publika imati priliku upoznati najpoznatije književnike iz nizozemskog govornog područja, poput Manone Uphoff, Sanneke van Hassel i Dimitrija Verhulsta, ali i Ceesa Nootebooma

Jedanaesti po redu Festival europske kratke priče održat će se pod pokroviteljstvom Večernjeg lista od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu i Pazinu.

Ovogodišnja je zemlja-partner Nizozemska pa će hrvatska publika imati priliku upoznati neke od najpoznatijih književnika iz nizozemskog govornog područja, poput Manone Uphoff, Sanneke van Hassel i Dimitrija Verhulsta, ali i globalno popularnog Ceesa Nootebooma čija su djela prevedena na više od dvadeset svjetskih jezika.

Pred domaćom publikom najnovije priče čitat će Zoran Ferić, Neven Ušumović, Ivica Prtenjača, Ivana Simić Bodrožić, Senka Karuza, Zoran Pilić, Maja Hrgović i Enver Krivac.

Detaljan program nastupa više od 20 pisaca iz 12 zemalja koji gostuju na festivalu u Zagrebu i Pazinu možete pogledati ovdje: FEKP.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:31 23.05.2012.

Manon Uphoff je spisateljica (dakle zena). Njena prva kratka prica je \"Poep\" u prevodu govno. Od 1992 njen zivotni partner je covjek sa nasih prostora.

ĆK
ćorava koka
21:32 23.05.2012.

I Sanneke je također žensko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije