Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Za četiri dana počinje Festival europske kratke priče

Ovogodišnja je zemlja-partner Nizozemska pa će hrvatska publika imati priliku upoznati najpoznatije književnike iz nizozemskog govornog područja, poput Manone Uphoff, Sanneke van Hassel i Dimitrija Verhulsta, ali i Ceesa Nootebooma
23. svibnja 2012. u 16:08 2 komentara 11 prikaza
ivana simić bodrožić i zbirka poezije
Foto: petar glebov/pixsell

Jedanaesti po redu Festival europske kratke priče održat će se pod pokroviteljstvom Večernjeg lista od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu i Pazinu.

Ovogodišnja je zemlja-partner Nizozemska pa će hrvatska publika imati priliku upoznati neke od najpoznatijih književnika iz nizozemskog govornog područja, poput Manone Uphoff, Sanneke van Hassel i Dimitrija Verhulsta, ali i globalno popularnog Ceesa Nootebooma čija su djela prevedena na više od dvadeset svjetskih jezika.

Pred domaćom publikom najnovije priče čitat će Zoran Ferić, Neven Ušumović, Ivica Prtenjača, Ivana Simić Bodrožić, Senka Karuza, Zoran Pilić, Maja Hrgović i Enver Krivac.

Detaljan program nastupa više od 20 pisaca iz 12 zemalja koji gostuju na festivalu u Zagrebu i Pazinu možete pogledati ovdje: FEKP.

Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Deleted user:

    Manon Uphoff je spisateljica (dakle zena). Njena prva kratka prica je \"Poep\" u prevodu govno. Od 1992 njen zivotni partner je covjek sa nasih prostora.

  • ćorava koka:

    I Sanneke je također žensko...