Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki propust

Vukovar film festival ulazi u 16. izdanje, a i dalje je nepoznat HAVC-u

Vukovar Film Festival
29.06.2022.
u 10:31

Festival publiku zove na sedam filmova i osam dokumentaraca koji se prikazuju na pet lokacija

Poslije dvije pandemijske godine i prikazivanja filmova u različitim okolnostima, Vukovar film festival, koji se ove godine održava 16. put, vraća se u svom starom i prepoznatljivom obliku. Ovogodišnji VFF započinje danas, a otvorit će ga hvaljeni ukrajinski film "Vizija leptira" redatelja Maksima Nakonečnog. Najavljeno je i kako će dio filmske ekipe biti prisutan na projekciji i otvaranju festivala.

– Do sada je u Vukovaru na VFF-u prikazano više od tisuću filmova, a posjetilo ga je više od 300 gostiju iz filmske industrije. Održali smo 40-ak različitih filmskih radionica i to govori o važnosti ovoga festivala – rekao je direktor festivala Igor Rakonić.

Ovogodišnje izdanje donosi više od 60 filmskih projekcija na pet lokacija pa će tako gledatelji filmove moći gledati na terasi Agencije za vodne putove, u perivoju dvorca Eltz, u CineStaru Vukovar, Hrvatskom domu te u kinu Borovo u Borovu naselju. Na programu su igrani, kratki kao i dokumentarni filmovi, koji su sve traženiji na filmskom tržištu.

– Kako bismo došli do vrhunskih filmskih naslova, filmove sa slavnih filmskih festivala u Berlinu i Cannesu kupujemo i godinu dana unaprijed te ih čuvamo za Vukovar film festival, stoga se možemo pohvaliti kako je naš festival, filmski gledano, najkvalitetniji u Hrvatskoj – rekao je Rakonić. Međutim sve te brojke, nastavlja, nisu pridonijele tome da Vukovar film festival bude bolje prepoznat u HAVC-u.

– VFF je i dalje neprepoznat u HAVC-u, koji sve ovo ne vrednuje jer nema propisane jasne kriterije, čime dokazuje da je žabokrečina u kojoj su ljudi interesno povezani i umreženi – kazao je Rakonić.

Umjetnički direktor festivala Dean Sinovčić najavio je da će u glavnom programu biti prikazano sedam dugometražnih igranih, devet kratkometražnih igranih i osam dokumentarnih filmova u konkurenciji za festivalske nagrade. Inače, festival ima i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program, koji ove godine uključuje posebne sekcije nazvane "Festivalski hitovi" i "Žene mogu sve", radionicu jednominutnog filma snimljenog u jednom kadru, scenarističku radionicu, radionicu Od ideje do realizacije te zabavni program.

O pobjednicima odlučuje tročlani žiri koji čine glumac Marko Cindrić, urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović te novinar, pisac, scenarist i producent Velimir Grgić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije