Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Vivienne Westwood i Mario Miše bili su kostimografski par

Londonska premijera filma “Narcissus” koreografa Giorgija Madije bila je i plesni i filmski događaj
19. veljače 2014. u 11:18 1 komentara 388 prikaza
Mario Miše
Foto: ''

Novi plesni film “Narcissus” koji potpisuje talijanski koreograf Giorgio Madia premijerno je predstavljen na londonskome Hipodromu uz plesni performans uživo.

U ekipi koja je poslije slavila i primala čestitke bio je i naš kostimograf Mario Miše, ruku pod ruku s kostimografkinjom filma, damom Vivienne Westwood. Miše je dizajnirao kostime za ekipu plesnog performansa, a V. Westwood filmske kostime. Madia ima i plesačku karijeru, koja uključuje i nastup s Rudolfom Nurejevom. Nagrađivani je koreograf s međunarodnim ugledom. Triput je dobio prestižnu Zlatnu masku u Poljskoj. Redatelj je i niza ceremonija svečana otvorenja Bečkog opernog bala.

Zvijezda njegova kratkog plesnog filma, s poznatim “Preludijem za poslijepodne jednog fauna” Claudea Debussyja iz 1894. hvaljeni je perspektivni član Royal Balleta Fernando Montano. Partnerica mu je prva solistica Royal Balleta Yasmine Naghdi. Na svečanoj premijeri u Londonu Yasmine je nosila žutu haljinu sa škotskim karo uzorkom V. Westwood.

Iako je Fernanda na plakatu Francesco Segre snimio gotovo nagog, kostimi su mu bogati. Naš skulptor i dizajner Mario Miše inspiriran je bio, među ostalim, i poviješću plesnog kostima.

živite punim plućima
Liječnica otkrila za čim ljudi najviše žale prije nego što preminu: 'Nemojte si dopustiti ovo...'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti