Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plesni film

Vivienne Westwood i Mario Miše bili su kostimografski par

Mario Miše
''
19.02.2014.
u 11:18

Londonska premijera filma “Narcissus” koreografa Giorgija Madije bila je i plesni i filmski događaj

Novi plesni film “Narcissus” koji potpisuje talijanski koreograf Giorgio Madia premijerno je predstavljen na londonskome Hipodromu uz plesni performans uživo.

U ekipi koja je poslije slavila i primala čestitke bio je i naš kostimograf Mario Miše, ruku pod ruku s kostimografkinjom filma, damom Vivienne Westwood. Miše je dizajnirao kostime za ekipu plesnog performansa, a V. Westwood filmske kostime. Madia ima i plesačku karijeru, koja uključuje i nastup s Rudolfom Nurejevom. Nagrađivani je koreograf s međunarodnim ugledom. Triput je dobio prestižnu Zlatnu masku u Poljskoj. Redatelj je i niza ceremonija svečana otvorenja Bečkog opernog bala.

Zvijezda njegova kratkog plesnog filma, s poznatim “Preludijem za poslijepodne jednog fauna” Claudea Debussyja iz 1894. hvaljeni je perspektivni član Royal Balleta Fernando Montano. Partnerica mu je prva solistica Royal Balleta Yasmine Naghdi. Na svečanoj premijeri u Londonu Yasmine je nosila žutu haljinu sa škotskim karo uzorkom V. Westwood.

Iako je Fernanda na plakatu Francesco Segre snimio gotovo nagog, kostimi su mu bogati. Naš skulptor i dizajner Mario Miše inspiriran je bio, među ostalim, i poviješću plesnog kostima.

Komentara 1

Avatar ivanababic
ivanababic
11:27 05.07.2014.

BRAVO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije