Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opera pod zvijezdama

Više od tri tisuće ljudi uživalo u muziciranju u čast opernoj divi

PXL_120628_1908
PIXSELL
29.06.2012.
u 17:29

Uz podršku Simfonijskog orkestra i Zbora HRT-a pod ravnanjem Nade Matošević, posjetitelje su razgalili arijama i duetima Marko Mimica, Tomislav Mužek, Valentina Fijačko, Ljubomir Puškarić, Domagoj Dorotić, Lana Kos, Stjepan Franetović...

Lijepim i dirljivim govorom, punim zahvalnosti za sve što je dala svijetu opere, sedamdeseti je rođendan Ruži Pospiš Baldani u ime Glazbene proizvodnje HRT-a u četvrtak navečer na Šalati čestitao Zlatko Madžar.

Uz odličnu podršku Simfonijskog orkestra i Zbora HRT-a pod ravnanjem Nade Matošević, oko tri i pol tisuće posjetitelja razgalili su poznatim arijama i duetima Marko Mimica, Tomislav Mužek, Valentina Fijačko, Ljubomir Puškarić, Domagoj Dorotić, Lana Kos, Stjepan Franetović, Dubravka Šeparović, Vedrana Šimić, Kristina Kolar i Jelena Kordić.

Na pozornici i iza nje vladalo je sjajno raspoloženje i kolegijalnost, a svima je u mislima bila i sopranistica Ivana Lazar čiji su nastup spriječili zdravstveni problemi. Bila je to večer dostojna jubileja velike svjetske primadone kojoj je na kraju Dubravka Šeparović svojom interpretacijom Ode zemlji iz Gotovčeve opere Mile Gojsalića natjerala i suze na oči, a svi su joj pjevači ispunili glazbenu želju otpjevavši pjesmu “Vu plavem trnacu”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije